Orosz gépek ismét hevesen bombázzák Aleppót

Ismét hevesen bombázzák orosz harci gépek a kelet-szíriai Aleppónak a lázadók kezén lévő kerületeit, miután napokig viszonylagos nyugalom volt a városban – közölte a lázadók egyik vezetője és egy aktivistahálózat. Francois Hollande francia államfő kedden Strasbourgban bejelentette: a nézetkülönbségek ellenére folytatni kell a párbeszédet Oroszországgal.

A heves légicsapások érik a Busztan al-Kaszr negyedet- mondta a Reuters hírügynökség tudósítójának a Fasztakim lázadószervezethez tartozó Zakaria Malhifdzsi.

A kiújult orosz légitámadás tényét megerősítette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű, londoni székhelyű aktivistahálózat, és úgy tudja, hogy a bombázásnak legalább nyolc civil áldozata van. “Ez a leghevesebb orosz légitámadás azóta, hogy a szíriai hatalom október 5-én bejelentette: csökkentik a város keleti része elleni bombázások számát” – mondta Rámi Abderrahmán, az OSDH igazgatója.

Moszkva és Damaszkusz a szíriai hadsereg közlése szerint a múlt hét óta annak érdekében bombázott kevesebbszer, hogy a civilek elmenekülhessenek. A szír kormány hozzátette, hogy a lázadók is távozhatnak családtagjaikkal együtt, ha előbb leteszik a fegyvert. A lázadók azonban visszautasították ezt az ajánlatot – emlékeztetett a Reuters hírügynökség.

Rovatok: KülföldTelepülés: SzíriaCímkék: Oroszország, Aleppó, oroszok Szíriában, Szíria, szíriai helyzet, szíriai konfliktus, szíriai polgárháború, külföld, orosz légicsapásForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »