Örömünnep a liberális világban: miközben betolakodók ezrei követnek el bűncselekményt, találtak egy becsületes "menekültet" is

A nap hőseként ünnepelnek a németországi Minden városában egy 25 éves szíriai "menekültet". A férfi 100 darab 500 eurós bankjegyet talált egy ruhásszekrény aljában, amelyet egy karitatív szervezettől kapott otthonának bebútorozásához. A készpénzen kívül a szekrényben felejtett egykori tulajdonosa több takarékbetétkönyvet is, amelyeken összesen több mint 100 ezer euró van.

A talált pénzzel a férfi és egy barátja a külföldiekkel foglalkozó hivatalba sietett. A rendőrség próbálja megtalálni a vagyon jogos tulajdonosát.

"Ez a fiatalember példamutatóan viselkedett, és nagy elismerést érdemel" – írták az észak-rajna-vesztfáliai város rendőrsége keddi közleményében. Előfordul, hogy valaki talál kisebb összeget, és azt leadja, de egy ilyen nagy összeg visszaadása abszolút kivétel – tették hozzá.

A férfi tavaly ősszel érkezett Németországba, családja Szíriában maradt. A rendőrségi közlemény szerény és barátságos fiatalemberként dicsérte a becsületes megtalálót. Most még tanulja a német nyelvet, de később Németországban szeretne továbbtanulni – szól a tündérmese.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »