Oromhegyes: Ma tartják a IX. Traktorfesztivált

Akinek a mai, előreláthatólag szép, napsütéses időjárást hozó vasárnapra még nincs programja, még eldöntheti, hogy ellátogat az oromhegyesi Traktorfesztiválra. A nagyszabású rendezvényen számtalan érdekességet láthat, a gyerekeket pedig sok-sok színes program várja, bár nekik a rengeteg traktor látványa is felér egy nagyszerű programmal.

Az immár IX. Traktorfesztivál 8 órakor, az ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét, majd következik a traktorok látványos felvonulása az Atlantis Garden Klubtól, a falun át, majd vissza a népszerű diszkóklubig, ahol fél 10-kor kezdődnek meg a versenyek.

A traktorok és traktoristák tolatásban, traktorgyorsulásban, súlyhúzásban, köttetésben és eszközkapcsolásban mérik össze ügyességüket, majd megpróbálják átküzdeni magukat a sártengerrel borított akadálypályán. Megrendezik a legerősebb traktorista és a traktor-szépe versenyeket is.

A délben kezdődő művelődési műsorban néptáncosok lépnek fel, de a Juhász zenekar és a šidi rézfúvósok is közönség elé lépnek.

A műsor idejére a bográcsokban megfő az ebéd is, aki megéhezik, többféle étel közül válogathat, rostélyosokat pedig már a délelőtti órákban is vásárolhatnak az érdeklődők.

A délelőtti versenyek eredményei alapján délután 2 órától tartják meg a versenyszámok döntőit, az eredményhirdetésre pedig 18 órakor kerül sor.

A fesztivál magyarországi sztárvendége ezúttal a Kis Grófo, akinek „nézését meg a járását” 17 órától élvezheti a közönség.

A nap folyamán a gyerekeket vidámpark, lovaglási lehetőség, arcfestés, malac- és gidafogó-verseny, zsákban ugrálás és rodeo-bika meglovaglása várja, és persze nem marad el a gazdag kirakodóvásár sem.

A talpalávalót reggeltől estig az Alpha zenekar biztosítja.

A műsorvezető Bödő Róbert, azaz dj NOYZ, a Pannon Rádió zenei szerkesztője illetve az Atlantis Garden Klub állandó lemezlovasa lesz.

Bödő Sándor


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »