Örömfoci a bajnok ellen, fél lábbal Európában a DAC

Örömfoci a bajnok ellen, fél lábbal Európában a DAC

A DAC 3:1-re legyőzte a bajnoki címvédő zsolnaiakat a labdarúgó Fortuna Liga rájátszásának 5. fordulójában, a sárga-kékek ezzel megerősítették második helyüket a tabellán, és fél lábbal már Európában érezhetik magukat.

Az európai kupaszereplés szempontjából mindkét csapat számára kulcsfontosságú volt a mérkőzés, és a bajnoki címvédő zsolnaiakat szorította jobban a cipő. A sárga-kékek ezzel szemben tudták, győzelmük esetén hét pontra elszaknának ellenfelüktől. 

Mindkét együttes nagy tempóban kezdte a meccset, főleg a támadásokra összpontosítottak. Voltak lövések, beívelések, távoli próbálkozások, de az első negyedórában egyik csapatnak sem volt ziccere. A 20. percben a hazai védelem megfeledkezett Škvarkáról, de a zsolnai csapatkapitány lövése kifelé csavarodott. A 25. percben Kalmár fordult jól le az emberéről, de erős lövése pont a kapus kezébe tartott. Két perccel később viszont már vezetést szerzett a DAC: egy jobb oldali beadásra Bayo robbant be, és a hálóba lőtt – 1:0! Az elefántcsontparti támadó sorozatban harmadik bajnokiján volt eredményes.

dac

A DAC-nak csak még nagyobb lökést adott a gól, és a 31. percben már 2:0 volt az állás: Davis adott középre a bal oldalról, és Ljubicic fejesét Volešák nem védhette. 

dac

A sárga-kékek nagy lendületben voltak, öröm volt nézni a támadásaikat. De a zsolnaiak sem akartak belenyugodni a vereségbe, a 37. percben Kubík akciójánál a kapufa mentette meg Macejt.

A második félidőben is ugyanabban a tempóban folytatták a csapatok, ahogy az elsőben abbahagyták. A zsolnaiak sokszor elvesztették a labdát, mert a hazaiak nem hagyták őket élni, folyton a nyakukon lihegtek. A dunaszerdahelyi támadások pedig szinte mindig eljutottak a 16-osba, ahol a vendégek olykor csak csúszva-mászva tudtak szerelni. 

A nagy rohanásban azonban elég volt egy kijátszott zsolnai akció, és Díaz szépített – 2:1. Rossi ezután némi meglepetésre lehozta a most is nagyon aktív Kalmárt, aki helyett Herc állt be. De a vendégek nem sokáig gondolhattak az egyenlítésre, a 68. percben Davis lendületből szerzett labdát, és a lövésébe-beadásába Králik pont úgy ért bele, hogy a labda a hálóban kötött ki – 3:1. 

dac

A 74. percben Ljubicic lapos lövése is alig ment mellé, nem sokkal később pedig Davis próbálkozott egy rafinált nyesett labdával. A zsolnaiak legfeljebb egy-egy kontrához jutottak. A másik oldalon ezzel szemben még Vida is gólt szerezhetett volna, de jó helyzetben kicsit elsiette a lövést.

A lelátókon ekkor már az szólt: „Az éjjel soha nem érhet véget…” A DAC sorozatban harmadik bajnokiját nyerte meg, nem is akármilyen ellenfelek ellen. A ráadás perceiben Macej még védett egy látványosat, a MOL Aréna közönsége állótapssal köszönte meg a csapatnak a nagyszerű teljesítményt.

DAC-Žilina 3:1 (2:0)
Góllövők: Bayo (27.), Ljubicic (31.), Králik (68.), ill. Díaz (62.)

Sárga lap: Kalmár, Ljubicic, ill. Jánošík.
Játékvezető: Ziemba, 7925 néző.
DAC: Macej – Koštrna (46. Cesar Blackman), Huk, Šatka, Záhumenský, Davis – Pambou, Ljubicic – Kalmár (64. Herc) – Vida, Bayo (80. Černák).
ŽILINA: Volešák – Chvátal, Kaša, Králik, Holúbek – Díaz – Mihalík (84. Polievka), Bicsahcsjan (75. Balaj), Škvarka, Kubík (46. Jánošík) – S. Mráz.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »