Örökségre hajtott: 79 éves asszonnyal kötött házasságot a 47 éves férfi

Örökségre hajtott: 79 éves asszonnyal kötött házasságot a 47 éves férfi

Az erzsébetvárosi rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, aki a gyanú szerint egy idős asszony betegségét és érzelmeit kihasználva szerezte meg az örökségét.

Hírdetés

Albérlőként költözött be egy férfi egy Budapest VII. kerületi ingatlanba 2018 júniusában. A szobáért cserébe lakásfelújítási munkálatok elvégzését ígérte az akkor 79 éves főbérlőjének. A férfi bókolással, hamis érzelmek kimutatásával közeli kapcsolatot alakított ki a mentális zavarral küzdő idős nővel, akivel végül néhány hónap múlva, 2018. augusztusában sikerült házasságot kötnie.

Két hónappal később a férfi rábírta feleségét arra is, hogy az erzsébetvárosi lakását ajándékozza neki.

Az idős sértett elhalálozását követően férje az örökségen a nő gyermekével osztozott, így egy vidéki ingatlant, valamint nyolcmillió forintot is örökölt. A fővárosi lakás kapcsán megkötött ajándékozási szerződést pedig – mivel a nő gondnokság alatt állt – később érvénytelennek nyilvánították.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói elfogták a 47 éves férfit, majd egyrendbeli csalás bűntett kísérlete, valamint egy rendbeli csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. 


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »