Őrizetben a rendőröket életveszélyesen fenyegető férfi

Őrizetben a rendőröket életveszélyesen fenyegető férfi

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki a többszörös visszaeső férfit, elrendelte őrizetbe vételét és indítványozta letartóztatását.

Hírdetés

A nyomozó ügyészség tájékoztatása szerint 2021. november 29-én, délután egy középkorú, borsodi férfi megszegte a védelmi intézkedéseket, majd amikor a boltban figyelmeztették a maszkhasználat követelményére, a garázdaság szabálysértését követte el. A rendőrök a bejelentés nyomán intézkedni kívántak a férfival szemben, és az igazoltatást követően közölték vele, hogy szabálysértés elkövetése miatt elő fogják állítani a városi rendőrkapitányságra.

A megalapozott gyanú szerint a férfi már a ruházatátvizsgálás megkezdése előtt azzal fenyegette a rendőröket, hogy intézkedésük miatt bűncselekmény elkövetésével fogja őket hamisan megvádolni. A rendőrök előállítás céljából a szolgálati gépjárműbe ültették a férfit, aki a vele szemben történő intézkedés miatt folyamatosan megöléssel fenyegette a járőröket.

A férfi a rendőrkapitányságra történt előállítást követően is többször bántalmazással, megöléssel fenyegette a vele szemben eljáró hivatalos személyeket, és azért, hogy a fenyegetéseinek nyomatékot adjon, többször felugrott a várakozóhelyéül kijelölt székről, és támadóan fellépve öklét rázta a rendőrök irányába.

Mivel a férfi fenyegetéssel akadályozta a rendőrök jogszerű eljárását, a nyomozó ügyészség a 2022. január 26-án történt elfogását követően elrendelte őrizetét, és gyanúsítottként hallgatta ki.

A férfi nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését és panasszal élt a gyanúsítás ellen. A gyanúsított többszörös visszaeső, többek között erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt is volt már büntetve. A nyomozó ügyészség indítványozta az elkövető letartóztatásának elrendelését.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »