Őrizetbe vettek hét embert Colombóban a Srí Lanka-i terrortámadással összefüggésben

Őrizetbe vettek hét embert Colombóban a Srí Lanka-i terrortámadással összefüggésben

Egy házkutatás során őrizetbe vettek hét embert vasárnap Colombóban. Az akcióban három rendőr életét vesztette – közölték a Srí Lanka-i hatóságok.
 
A rendőrök a főváros Dematagoda nevű peremkerületében tartottak házkutatást, ahol a nyolcadik robbanás történt. Az AP hírügynökség értesülései szerint az akció során a házban tartózkodók legalább két robbanószerkezetet is működésbe hoztak, a hatóságok szerint a három rendőr e robbanásokban vesztette életét.

Hírdetés

Ruvan Vidzsevardena Srí Lanka-i védelmi miniszter helyi idő szerint vasárnap este tartott sajtótájékoztatóján a merényleteket vallási szélsőségesek által elkövetetett terrorcselekményeknek nevezte.

Hozzátette, hogy a nyolc robbantás nagy része vélhetően öngyilkos merénylet volt. 

Ranil Vikremeszinghe miniszterelnök aggodalmának adott hangot miatt, hogy a húsvétvasárnapi merényletek – amelyek elkövetőjeként  egyetlen szervezet sem jelentkezett – negatív hatással lehetnek az ország biztonsági helyzetére és a gazdaságára. Mikroblog-bejegyzésében egyúttal felszólított arra is, hogy senki ne terjesszen ellenőrizetlen híreszteléseket a merényletekről.

A Srí Lanka több pontján katolikus templomok és szállodák ellen végrehajtott robbantásokban már 207-en vesztették életüket, további 450-en pedig megsebesültek. Az ország kormánya kijárási tilalmat rendelt el, és felfüggesztette a közösségi média működését is. A polgárháború vége óta nem volt jelentősebb támadás vagy terrorcselekmény az országban, de a különböző vallások hívei között rendszeresen vannak súrlódások és kisebb atrocitások.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »