Őrizetbe vették Busch Béla ismert ügyvédet

Őrizetbe vették Busch Béla ismert ügyvédet

Lapunk úgy értesült, hogy az ügyészség szerdán őrizetbe vette Busch Béla ügyvédet, egykori bírót, az ELTE jogi karának volt tanszékvezetőjét, akit a sajtóban Habony Árpád korábbi ügyvédjeként is emlegetnek. (Garázdaság vádjával folyt eljárásban képviselte a miniszterelnök titokzatos tanácsadóját.)

Hogy pontosan milyen bűncselekmény gyanúja miatt vihették be a jogászt, azzal kapcsolatban ellentétes információkat kaptunk, de mindegyik verzió arra mutat, hogy ügyvédi minőségében követhetett el visszaélést az ismert szakember.

Buscht egyébként egy másik ügyben befolyással üzérkedés bűntettével vádolják a színész Oszter Sándorral együtt, ami miatt ügyvédi kamarai tagságát már egy éve felfüggesztették. A vádirat szerint a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett ügyvéd több tíz millió forintot csalt ki egy adócsalási per vádlottjától azzal az ígérettel, hogy kapcsolatai révén el tudja érni az előzetes letartóztatása megszüntetését. Az ügyészség állítja, Busch Béla magas rangú bíró ismerőseire, egyetemi kollégáira hivatkozott, amikor a kenőpénzt kérte. Az a büntetőeljárás várhatóan heteken belül befejeződik a Budapest Környéki Törvényszéken, első fokon.

Hírdetés

Úgy tudjuk ugyanakkor, hogy

a mostani őrizetbe vételt egy másik, az Oszter-pertől független ügy kapcsán rendelték el.

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőjét egyelőre hiába kerestük telefonon. Informátoraink elárulták, az ügyészség indítványt tett Busch Béla előzetes letartóztatására, amelynek elrendeléséről csütörtökön dönt a Budai Központi Kerületi Bíróság.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelenik meg. A megjelenés időpontja: 2018.02.08.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »