Őrizetbe vették Antonino Vadalát

POZSONY. Kedden a kora reggeli órákban Nagymihályban őrizetbe vették Antonino Vadalát. A velencei bíróság korábban európai elfogatóparancsot adott ki ellene.

Ez a szlovák Legfőbb Ügyészség és az Eurojust együttműködésének köszönhető, illetve annak, hogy intenzíven kommunikáltak és koordinálták együttműködésüket az olasz és a szlovák szervek.

„Az olasz bíróság az európai elfogatóparanccsal kéri az olasz bíróságot Antonino Vadala Olaszországnak történő kiadására, mert droggal kapcsolatos bűncselekményt követett el egy szervezett nemzetközi bűnbandában. Az egész folyamat a lehető legnagyobb titokban zajlott azért, nehogy információk szivárogjanak ki, s ezáltal meghiúsuljon a művelet“ – tájékoztatott Andrea Predajňová, a Legfőbb Ügyészség szóvivője.

Az előzetes vizsgálatot ez ügyben a Kassai Kerületi Ügyészség végzi. A 48 órás időszak leteltével, amely az adott személy letartóztatása után az ügyész rendelkezésére áll ahhoz, hogy a további lépésekről döntsön, a Kassai Kerületi Ügyészség a Kassai Kerületi Bíróságnak azt javasolja, hogy az elfogott személyt helyezze vizsgálati fogságba.

Jaromír Čižnár legfőbb ügyész nagyra értékelte a rendőrség ügyhöz való professzionális hozzáállását annak kapcsán, ahogyan az ügyészséggel folytatott együttműködése során részt vett az akcióban.

A velencei ügyészségnek az olasz maffia elleni közdelemmel foglalkozó részlege is nagyra értékelte a szlovák szervek gyors és hatékony fellépését, illetve az Eurojust, a szlovák ügyészség és a rendőrség együttműködését.

A nemzetközi akció keretében 17 személyt vettek őrizetbe, akik közül 11 előzetes letartóztatásba vagy vizsgálati fogságba került, 6 pedig házi őrizetben van.

„A nyomozás ezen szakaszában további információkkal nem szolgálhatunk“ – tette hozzá a Legfőbb Ügyészség szóvivője.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »