Őrizetbe vették a feltételezett wroclawi robbantót

Őrizetbe vett kedden a lengyel rendőrség egy fiatalembert, akit azzal gyanúsítanak, hogy a múlt héten Wroclawban házi készítésű pokolgépet hagyott egy városi autóbuszban – jelentette be Mariusz Blaszczak lengyel belügyminiszter.

A gyanús csomagot múlt csütörtökön találták a dél-lengyelországi városban egy autóbuszon. A szögekkel és ammóniumnitráttal töltött főzőkuktát még időben eltávolították a járműről, de a járdán felrobbant, és egy embert könnyebben megsebesített.

 A több napon át, több száz rendőr bevonásával folyó nyomozás során a köztéri kamerák által rögzített, a médiában közzétett felvételek alapján azonosították a núsítottat. Kilétére vonatkozóan a macedóniai látogatáson tartózkodó Blaszczak egyelőre nem közölt részleteket, de bejelentette, hogy este rendkívüli sajtóértekezletet tartanak az ügyben.

A lengyel sajtó arról számolt be, hogy a rendőrség körülvett egy, a robbanás helyszínéhez közel eső lakóházat. A Gazeta Wyborcza napilap wroclawi regionális kiadása úgy értesült, hogy a fiatalember az őrizetbe vétel során nem tanúsított ellenállást, és be is vallotta tettét. Jelenleg házkutatás zajlik a rendőrségi akció helyszínén.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »