Origo: elhagyta a Jákobbik süllyedő hajóját két zalaegerszegi tagja, ezzel megszűnt az alapszervezet

Origo: elhagyta a Jákobbik süllyedő hajóját két zalaegerszegi tagja, ezzel megszűnt az alapszervezet

Kilépett a Jobbikból a párt zalaegerszegi csoportjának két tagja, aminek következtében az alapszervezet megszűnt, hiszen a csoport létszáma a párt szabályzatában meghatározott minimum alá csökkent. "Nem vagyunk hajlandóak asszisztálni Jakab Péter diktatúrájához" – indokoltak a távozók a turbófideszes Origónak.

"A mai napon a Jobbik Magyarországért Mozgalom Zalaegerszegi szervezetéből két tag kilépett, ezzel az alapszervezet elegendő létszám alá került, és jelenlegi formájában megszűnt létezni" – írták a volt zalaegerszegi jobbikosok a lap szerkesztőségének megküldött közleményükben. Döntésüket

Jakab Péter politikai bosszúhadjáratával indokolták.

"Nem vagyunk hajlandóak asszisztálni, ehhez a diktatúrához" – fogalmaztak. Ahogy az a közlemény szövegéből kiderült, Sneider Tamás volt elnök, Varga-Damm Andrea és Farkas Gergely képviselők távozása volt számukra az utolsó csepp a pohárban.

Hírdetés

Mint ismert, szerdán a jobbikos politikusok viharos körülmények között, összehangolva jelentették be kilépésüket a Jobbik parlamenti frakciójából: mindhárman keményen bírálták a pártvezetés diktatórikus módszereit. Farkas például párton belüli lehallgatásokról, megfigyelésekről és besúgó rendszer kiépítéséről írt posztjában.

Az Origo információi szerint a zalaegerszegi kilépők egyike Nagy Dezső József, aki egyébként a csoport alelnöke is volt. A politikus tavaly októberben még a baloldali pártokat tömörítő Tiéd a Város Egyesület színeiben indult el egyéni képviselőjelöltként. 14 százalékos eredményével nem sikerült mandátumot szereznie, mindössze a harmadik lett a jelöltek között.

Nagy a portál telefonos megkeresésére elismerte, hogy valóban kilépett a Jobbikból,

ugyanakkor hozzátette, ezen kívül nem kíván mást mondani.

Az Origo úgy tudja, a két távozóval kilencre csökkent az alapszervezet létszáma, aminek következtében a csoport – papíron – megszűnt, hiszen az nem éri el a párt szabályzatában meghatározott minimumot.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »