Óriásit nőtt a német BASF profitja

Óriásit nőtt a német BASF profitja

Csaknem 50 százalékkal nőtt a BASF német vegyipari cég tavalyi adózott eredménye, részben az alapvető kemikáliák iránti erős kereslet hatására.

A társaság kedden azt közölte, hogy a profitja 6,08 milliárd euróra ugrott tavaly az egy évvel korábbi 4,06 milliárd euróról, a részvényarányos nyereség 4,42 euróról 6,62 euróra nőtt. A szakértők által inkább figyelemmel követett kamat és adófizetés előtti eredmény (EBIT) 32 százalékkal 8,32 milliárd euróra nőtt.

A BASF tavalyi bevétele 12 százalékkal 64,78 milliárd euróra bővült az egy évvel korábbi 57,55 milliárd euróról. A BASF azzal számol, hogy tavalyhoz képest idén szerényebben, 10 százalékkal nő az EBIT-eredménye.

A cég árfolyama a frankfurti értéktőzsdén a kereskedés kezdete után másfél órával, fél 11-kor közel egy százalékos mínuszban, 88,05 eurón állt.

A BASF a világ egyik legjelentősebb vegyipari cége, széles termékválasztéka a vegyszerektől és műanyagoktól, a speciális adalékokon és mezőgazdasági termékeken át a nyersolajig és földgázig terjed. A BASF több mint 80 országban rendelkezik telephelyekkel, munkavállalóinak száma tavaly csaknem 114 ezer volt világszerte.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »