Óriási villámcsődület lesz a Bazilikánál

Óriási villámcsődület lesz a Bazilikánál

Az éjjel soha nem érhet véget – vasárnap este óriási énekes villámcsődület lesz a pesti Szent István-bazilikánál. Négyszólamú gigakórus, gitár, egyebek… Íme minden részlet.

Nem pihenhetnek a budapesti szurkolók. Köszönhetően a magyar labdarúgó-válogatott messze várakozáson felüli szereplésének a franciaországi labdarúgó-Eb-n, a Belgium elleni nyolcaddöntő napjára dalolászós villámcsődületet trombitálnak össze a Facebookon buzdításul és a Storck-legénység iránti tiszteletből.

A rendezvény lényege, hogy a Soho Party slágerét, a futballcsapat Eb-himnuszának számító Az éjjel soha nem érhet véget című dalt hangszerelt (négyszólamú ének és gitár) változatban adják elő résztvevők. Természetesen nem csak a kottával közelebbi barátságban lévő kórustagokat várják, hisz a dalt csaknem mindenki ismeri. (A szoprán hangú hölgyek és a tenor urak számára külön komponáltak könnyen, gyorsan, „távmunkában” is megtanulható szólamokat a szervezők.)

A gyülekező tehát a magyar meccs előtt másfél órával, fél nyolckor. Az éneklés nyolc körül lesz, hogy aztán mindenki oszolhasson is a szabadtéri szurkolói központokba Budapest belvárosában. Dress code: Király-mackó, nemzeti öltözet, zászló, paróka, arcfestés, kokárda, bármi, ami piros-fehér-zöld, hirdeti az esemény tájékoztatója.

Minden további infó az esemény Facebook-oldalán, a négyszólamú kottát itt, a tanuláshoz szükséges hangzóanyagot ITT lehet letölteni.

A magyar válogatott a nyolcaddöntőben Belgium ellen szerepel Toulouse-ban este kilenckor, a győztes a Wales–Észak-Írország összecsapás győztesével meccsel július 1-jén.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »