Óriási tűzifahiány elé nézünk

Óriási tűzifahiány elé nézünk

Az építőipar már olyannyira elvitt minden munkára fogható embert, hogy nincsen elég fakitermelő. Emiatt úgy tűnik, idén akkora tűzifahiány várható, mint még soha – számol be róla az Atv.hu.

A kereskedők azt javasolják mindenkinek, hogy aki teheti, mielőbb szerezze be a téli tűzrevalót, mert ha már most hiánycikk, akkor a szezonban várhatóan még nehezebben és drágábban lehet majd csak hozzájutni.

Hírdetés

„Egy hónapos határidők vannak, úgy tudom kiszállítani a fát, de még az sem biztos. Bejöhet egy rossz idő, és már vége is van” – erről beszélt Híradónknak Kovács Antal, fakitermelő.

Látszólag minden rendben a Nógrád megyei Szécsényben működő fatelepen. Fa van, a hasító gép egyfolytában dolgozik. A kereskedő azonban azt mondja, hogy ez csak a látszat, ahogy fogalmazott: hatalmas problémák vannak a tűzifával.

Kovács Antal akkora fahiányt, mint idén van, még sosem tapasztalt, pedig már 1990 óta dolgozik fakitermelőként.
„Az erdészethez lemegyek, azt mondják, hogy nincsen fa, mert nekik sincs. Nincsen fakitermelő. A fakitermelők felmentek Pestre dolgozni az építőiparba. Az építőipar minden olyan embert, aki ér valamit, elvitt. Az erdőn nincs ember” – fejtette ki a fakitermelő.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »