Óriási pénzekkel ront rá az NB II-re a Debrecen és a Vasas

Óriási pénzekkel ront rá az NB II-re a Debrecen és a Vasas

Az InfoRádiónak nyilatkozó sportközgazdász szerint tudatos befektetői döntés, hogy a következő év mínuszos lesz a két nagy múltú klubnál.

Szombaton kezdődik a magyar labdarúgó másodosztályú bajnokság, amelyből két csapat kiemelkedik. A Debrecen és a Vasas csapatának játékoskerete is NB I-es szintű, költségvetésük egymilliárd forint felett lehet – közölte Szabados Gábor sportközgazdász az InfoRádióban.

Ismert, Debrecenbe szerződött Korhut Mihály és Varga József is, a Loki korábbi nemzetközi szereplésének sikerkovácsai. Ugyanekkor a Vasasban focizik tovább az NB I-es gólkirály Radó András.

“Ez a két együttes az NB I-ben is stabil csapat lehetne ősztől.

Ennek látszólag ellentmond, hogy a Debrecen kiesett az NB I-ből, de most erősebb a kerete. Viszont az élvonalnak az a legnagyobb kihívása, hogy rendkívüli kiegyenlített a mezőny, a két élcsapatot – Fehérvár, Ferencváros – kivéve bárki kieshet” – elemezgetett a sportközgazdász.

Hírdetés

Az NB II-t szintén kiegyensúlyozottnak látja, az viszont nem 12, hanem 20 csapatos, ezért szerinte kulcs, hogy az NB II-höz is NB I-es játékosállomány kell azoknál a csapatoknál, amelyek tényleg a feljutást tűzik ki célul – NB I-es költségvetéssel.

“Jelen pillanatban nem lehet elképzelni, hogy ne a két, fent említett csapat legyen a két feljutó” – mondta Szabados Gábor, aki egyértelművé tette, a két klub által elköltött pénzt a következő szezonban biztosan nem lehet megkeresni a második vonalban, még központi támogatással sem.

“A következő szezon veszteséges lesz a számukra. Nyilván

arra építenek, hogy azonnal feljutnak az NB I-be, és ott majd a plusz bevételekből vissza tudják hozni azt a veszteséget, amelyet az NB II-ben szenvedtek el.

Ezt nevezhetjük szokványos befektetői gondolkodásnak, hiszen minden gazdasági vállalkozásnak az a lényege, hogy kockázatot vállal a tulajdonos a jövőbeni nyereség reményében.”

Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »