Óriási botrány: HIV-fertőzött lehetett a román birkózók masszőre

Óriási botrány: HIV-fertőzött lehetett a román birkózók masszőre

120 sportolóval került kapcsolatba a riói olimpia előtt bekövetkezett halála előtt, mind kérik a tesztet.

Rejtélyes körülmények között, kevéssel a riói olimpia előtt esett össze és hunyt el az a Román Birkózószövetség (FRL) alkalmazásában álló masszőr, aki a híresztelések szerint AIDS-es volt. Cosmin Nitescu a brassópojánai sportparadicsomban lett rosszul és vesztette életét. Lehetséges, hogy sportolókat is megfertőzött, számol be róla a Maszol.ro.

A sajtó most Románia-szerte arról cikkez, hogy a HIV vírussal fertőzött szakember több mint 120 birkózóval került kapcsolatba, akik most mind tesztet szeretnének, a birkózóknál ugyanis gyakoriak a hámsérülések, a megnyílt bőrfelületen pedig könnyen terjed a kór – főleg egy masszőr „segítségével”.

Nitescu három korosztállyal foglalkozott, serdülőkkel, ifikkel, valamint felnőttekkel, a libertatea.ro portál még azt is tudni véli, hogy egynémely sportolóval szexuális kapcsolata is volt.

A lapnak nyilatkozó Mădălina Linguranu elmondta, ő már elvégeztette a tesztet, de az eredményekkel még nem szembesült, hiszen túlságosan fél attól, hogy rossz hírt kap. A 23 éves sportoló elmesélte, hogy egy alkalommal sebes ujjára hivatkozva Nițescu visszautasította a masszázst, de a lány forszírozására végül elvégezte a munkáját.

A sportoló személyesen kereste fel azt a brassói kórházat, ahol a gyúró életét vesztette, elmondása szerint az orvosok megerősítették számára a HIV-fertőzés tényét.

Alin Grigore, a birkózószövetség főtitkára szintén kikérte az orvosok diagnózisát, de egyelőre nem kapott választ az egészségügyi intézménytől. Időközben a szövetség a főtitkár menesztéséért nyújtott be petíciót a sporttárcához. Az FRL vezetői azt kifogásolják Grigore esetében, hogy a masszőrnek nem volt orvosi papírja arról, hogy dolgozhat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »