Orgonakoncertekkel segítjük a kárpátaljai magyarokat

Orgonakoncertekkel segítjük a kárpátaljai magyarokat

A legnehezebb sorsú nemzetrész támogatására szervez jótékonysági orgonakoncert-sorozatot Teleki Miklós Artisjus-díjas orgona- és zongoraművésszel a Nemzeti Összetartozás Alapítvány. A turné bevételeivel célzott támogatást nyújtunk kárpátaljai magyar oktatási és szociális intézményeknek.

Az első orgonakoncertet szeptember 23-án szombaton a székesfehérvári bazilikában rendeztük meg.

A Kárpátaljáért szervezett jótékonysági orgonakoncert-sorozat első állomásán a székesfehérvári Szent István király székesegyház falai között Bach, Liszt, Mozart, Mendelssohn és Szigeti Kilián művei csendültek fel Teleki Miklós Artisjus-díjas orgona- és zongoraművész közreműködésében.

Az orgonakoncert-sorozat a Nemzeti Együttműködési Alap által nyújtott pályázati támogatásból valósulhat meg. Október 21-én Mezőtúron folytatódik a jótékonysági turné, befejező állomása pedig október 28-án a felvidéki Ipolyság lesz. Az ócsai koncert különlegessége, hogy azon Pánczél Károly, az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke köszönti az egybegyűlteket.

Hírdetés

A szervezők kérése, hogy a belépőjegyre szánt összeget dobják a helyszínen kihelyezett urnába. Az ajánlott adomány fejenként 1.500-5.000 Ft (az ipolysági koncert esetén fakultatív), melyeket az alapítvány teljes egészében kárpátaljai magyar oktatási és szociális intézményeknek juttat el. A helyszíneken emellett tanszereket is gyűjtünk a háború sújtotta tartományban magyar nyelven tanuló általános iskolás gyerekek részére.

Aki nem tud részt venni az orgonakoncerteken, hozzájárulását a Nemzeti Összetartozás Alapítvány OTP Banknál vezetett 11711003-21469525 számú bankszámlájára küldheti el. Megjegyzésnek kéretik beírni, hogy Kárpátalja. (IBAN: HU36117110032146952500000000, SWIFT / BIC kód: OTPVHUHB)

„A jókedvű adakozót szereti az Isten”

(A Nemzeti Összetartozás Alapítvány sajtóközleménye)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »