Orbánt is támadják a Mengyi-ügyben

Az MSZP sürgeti, hogy az ügyészség indítson eljárást a szerintük feketén-fehéren korrupcióval gyanúsítható Mengyi Roland fideszes országgyűlési képviselővel szemben.

Bárány Balázs, a szocialisták elnökségi tagja hétfőn Budapesten, a Legfőbb Ügyészség épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján azt kérdezte Polt Péter legfőbb ügyésztől, miért késlekednek egy „ennyire fekete-fehér ügyben, ahol világosan kiderült, hogy egy fideszes parlamenti képviselő kenőpénzt követel azért, hogy közbenjárjon egy pályázat sikeréért”.

Az ellenzéki politikus reményét fejezte ki, hogy az ügyészség hamarosan kikéri a kormánypárti képviselő mentelmi jogát, bár megjegyezte: korábban az bizonyosodott be, hogy az ügyészség „nem kapkod eljárást indítani azokban az ügyekben, amelyekben fideszesek érintettek”.

A 168 Óra cikkéből tizenegy napja tudható, hogy Mengyi Roland kétszer ötmillió forint kenőpénzt kért egy pályázat sikeréhez, a „Mengyi-modell szerint pedig az uniós források kilencven százaléka megy a haverok zsebébe, és pusztán tíz százalék jut valódi fejlesztésekre” – fejtette ki Bárány Balázs.

Az MSZP elnökségi tagja megjegyezte azt is, ezzel párhuzamosan tizenegy napja nem világos, hogy Orbán Viktor miniszterelnök tudott-e arról, mi történt a pártjában. Bárány Balázs szerint ha a kormányfő tudott Mengyi Roland ügyéről, akkor maga is bűnös, amennyiben nem, akkor pedig alkalmatlan a feladatára.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »