Orbánt is köszöntötte Putyin újév alkalmából

Vlagyimir Putyin orosz elnök jókívánságokat küldött újév alkalmából az Oroszországgal baráti, illetve azzal szóba álló, vagy legalábbis üzleti vagy diplomáciai szempontból nekik fontos országoknak, írja a Kreml hivatalos oldala alapján az Index.

Az üdvözleteket a sorban először a FÁK-országok, azaz az egykori Szovjetunió tagjai kapták, kivéve Ukrajnát. Kapott köszöntést egyebek mellett Brazília, az USA, Csehország, Nagy-Britannia, Kína, India, Japán, Törökország, Olaszország és Horvátország is.

Hírdetés

És persze Magyarország. Továbbá a hivatalosan Grúziához tartozó, de Oroszország által önálló államként elismert Abházia és Dél-Oszétia, sőt, Németország is.

Akik nem kaptak Putyin jókívánságaiból, többek között: Észak-Korea, természetesen Ukrajna, Lengyelország, Franciaország, Belgium, Hollandia, és Gruevszki hazája, Macedónia sem.

Magyarországnak, pontosabban – ahogy minden más ország esetében is a miniszterelnöknek vagy elnöknek, – Orbán Viktornak címezve Putyin azt írta: Az orosz-magyar kapcsolatokban jelentős fejlődést sikerült elérni, új szintre lépett az együttműködés. Ennek folytatásában, az együttműködés szorosabbra fűzésében, más területekre kiterjesztésében bízik.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »