Orbánt egy vásott kölyöknek tartják a néppártban, akinek a lelkére kell beszélni

Megszavazza a Fidesz az Európai Néppárt határozatát a demokrácia védelméről, miután javaslatukra módosult a szöveg: kikerült a „liberális demokrácia” értékeire való hivatkozás. Deutsch Tamás közölte: így már számukra is elfogadható a javaslat. Az Európai Néppárt Helsinkiben tart kétnapos kongresszust, ahová már a magyar miniszterelnök is megérkezett.

A néppárt francia elnöke kijelentette, senki nem vette fel a Fidesz kizárását a konzervatív pártcsaládból.

„Ahogy gyakran mondta, minden családban van egy vásott kölyök. Számtalanszor hallottam ezt a mondást magam is. De mivel kereszténydemokrata vagyok, szeretem ezt a vásott kölyköt a családban tartani, hogy beszélni tudjak vele, beszélhessünk a lelkére. Ezt csináltuk Saltzburgban, ezt csináltuk a legutóbbi tanácskozásunkon. Családként vitatkozunk Orbán Viktor és a Fidesz ügyéről. Van egy javaslatunk erről, hogy megerősítsük a jogállamiság és a néppárt valamennyi értékét. Várom ezt a szavazást, hogy megtudjam, ki szavazza meg, ki nem” – mondta az Európai Néppárt elnöke, Joseph Daul.

Ehhez a Fidesz-KDNP módosító javaslatot nyújtott be.

Hírdetés

„Azt a Fidesz által is képviselt módosító javaslatot fogadta el a tanácskozás, amiknek köszönhetően kikerült a liberális demokrácia értékeire való hivatkozás ebből a dokumentumból és a kereszténydemokrácia értékeit fogalmazza meg ez a dokumentum. Megítélésünk szerint ez egy jelentős elmozdulás a Néppárton belül a kereszténydemokrata értékek érvényesülése tekintetében” – hangsúlyozta Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő.

Szerda este rendezik meg a liberális és a kereszténydemokrata csúcsjelölt vitáját. A szavazást csütörtökön tartják.

(HírTV nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »