Orbánnak tegnap fontosabb volt a meccs…

Orbánnak olyan fontos a 3,3 millió ember akarata, hogy szabadságot vett ki az alaptörvény-módosítás benyújtásakor egy focimeccs miatt.

A szabadnapján nyújtotta be Orbán Viktor az alaptörvény módosításáról szóló javaslatát az Országgyűlésnek. A 3,3 millió ember véleménye által megerősített módosítás beadásakor azért nem volt jelen a miniszterelnök, mert – nyilván a fontossági sorrend miatt – szabadságot vett ki hétfőn, hogy részt vegyen a magyar válogatott Lettország elleni világbajnoki selejtezőjén Rigában.

Beterjesztette hétfőn az Országgyűlésnek Orbán Viktor miniszterelnök az alaptörvény módosítását kezdeményező javaslatát, amely tiltaná idegen népesség Magyarországra telepítését – derül ki a parlament honlapjáról.

„Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be”

A változtatás értelmében bekerül az alaptörvénybe, hogy Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be. Idegen állampolgár – amelybe az Európai Gazdasági Térség polgárai nem tartoznak bele – Magyarország területén az Országgyűlés által megalkotott törvény szerinti eljárásban, a magyar hatóságok által egyedileg elbírált kérelme alapján élhet. Az öt cikkből álló változtatás módosítja a többi közt a Nemzeti hitvallást, kimondva: „valljuk, hogy a történeti alkotmányban gyökerező alkotmányos önazonosságunk védelmezése az állam alapvető kötelessége”.

Az előterjesztés azt is tartalmazza, hogy Magyarország uniós tagállamként való részvétele érdekében a közös hatáskörgyakorlásnak összhangban kell állnia az alaptörvényben foglalt alapvető jogokkal és szabadságokkal, és az nem korlátozhatja Magyarország területi egységére, népességére, államformájára és állami berendezkedésére vonatkozó elidegeníthetetlen rendelkezési jogát.

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel, hozzászólásokkal ITT !

Forrás: kuruc.info

Emlékeztető: „Sajnos továbbra is következmények nélküli ország maradtunk! Ráadásul egyre több szocialista és szabad demokrata politikus tűnik fel fontos pozíciókban a hatalom környékén! Vagy valóban nem történt rendszerváltozás, mint ahogy azt egyesek állítják, vagy visszarendeződés zajlik. Döntse el ki-ki saját vérmérséklete szerint!” (Részlet a Már nem korrupció – alkotmányos költség című írásból)


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »