Orbánnak hízeleg a Hit Gyülekezetének vezetője

Orbánnak hízeleg a Hit Gyülekezetének vezetője

„Számunkra fontos szempont a kormányzásra való képesség, és ez egyértelműen a jelenlegi miniszterelnök mellett szól. Objektív tény, hogy nincs olyan személy az ellenzéki oldalon, aki Orbán Viktorhoz hasonlóan alkalmas volna az ország vezetésére” – nyilatkozta a kormánypárti Magyar Időknek adott interjújában Németh Sándor, a Hit Gyülekezet vezető lelkésze. A cikk újabb ékes bizonyítéka az egyház és a kormány összeborulásának.

Egy ideje már nem titok, hogy a korábban ellenségként kezelt gyülekezet mára baráttá szelídült a kormánypárt szemében: ennek jelei az elmúlt években már többször megmutatkoztak. Az enyhülés kétoldalú, hiszen nem olyan rég Németh Sándor, az intézmény vezetője a Fidesz–KDNP mellett kampányolt egy vidám vasárnapi istentiszteleten.

Hírdetés

http://mno.hu/

A kérdésre, hogy miként lehet feloldani azt a kettősséget, hogy ő maga a bevándorlás ellen emeli fel a hangját, miközben az érdekeltségébe tartozó ATV baloldali, liberális szimpátiájú, Németh Sándor úgy fogalmazott: „az ATV a legfüggetlenebb tévécsatorna, mert nem tükrözi a tulajdonosa értékrendjét”. Hozzátette: „másrészt mégiscsak megjelenhetnek benne a konzervatív, nemzeti értékek is, szemben más baloldali médiumokkal. Az ATV – baloldali szemlélete ellenére – olyan keresztény műsorokat is sugároz, amelyek pozitív értékeket közvetítenek”.

A Fidesz korábban ellenségként tekintett a gyülekezetre, amelyet a konzervatív oldalon üzleti alapon működő szektának tartottak. Később változott a helyzet: a gyülekezet gond nélkül válhat elismert egyházzá, majd az ATV-ben megjelentek az állami hirdetések. Emlékezetes Németh Sándor találkozója Andy Vajna kormánybiztossal, a TV2 tulajdonosával és Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadóval, és az is feltűnő volt, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szólalt fel a Szent Pál Akadémián.

http://mno.hu/


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »