Orbán Viktor: vasárnap Európa jövője a tét

Orbán Viktor: vasárnap Európa jövője a tét

Akinek számít Magyarország és Európa jövője, annak vasárnap el kell mennie választan – mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor szerint a vasárnapi szavazás alkalmas arra is, hogy következtetést vonjanak le a kormány és az ellenzék munkájáról is. Az eredmények meggyengíthetik vagy megerősíthetik a kormányokat, illetve kormányfőket az Európai Tanácsban. Magyarország ereje tehát az Európa jövőjéről zajló vitában attól függ, hogy a magyar választók miként döntenek vasárnap – mondta a kormányfő a Magyar Nemzetben és a Mediaworks vidéki napilapjaiban szombaton megjelent interjúban.

“Az európai jövő legfontosabb kérdése a bevándorlás kérdése, vagyis hogy megőrizzük-e földrészünk kulturális identitását, keresztény alapokra épülő civilizációját” – szögezte le a kormányfő, aki szerint a bevándorlás ügyében képviselt magyar álláspont súlyát a vasárnapi eredmények fogják meghatározni.

A szavazók akkor tudják megállítani a bevándorlást, ha bevándorlásellenes képviselőket küldenek Brüsszelbe

– jelentette ki Orbán Viktor, megjegyezve: “nem mindegy, hogy gyermekeink és unokáink milyen Európában fognak felnőni”. A miniszterelnök kifejtette: az a “nagyon erős brüsszeli törekvés”, hogy egész Európát átalakítsák. Ez “folyamatos fenyegetést jelent számunkra”. Európában vannak olyan politikusok, pártok, kormányok, üzleti érdekcsoportok, értelmiségi hálózatok és szellemi központok, amelyek szerint Európának maga mögött kell hagynia a keresztény kultúrát és a nemzeti történelmi korszakot, és létre kell hozni az Európai Egyesült Államokat, egy kevert népességű birodalmat, amelyben már sem a kereszténységre épülő identitás, sem a nemzethez tartozás nem jelent majd semmit, mert feloldódik és eltűnik – mondta a miniszterelnök.

Ezen törekvésnek szerinte Magyarországon is vannak képviselőik, ők azok, akik – mint fogalmazott – brüsszeli mintára nem megállítani akarják a bevándorlást, hanem megszervezni. Az európai baloldal azért akar kevert népességű Európát, mert valójában a nemzeteket akarja felszámolni. Márpedig Európa erejét a sikeres nemzetállamok adják – közölte a kormányfő, akinek meggyőződése:

a következő évtizedben nem lehet úgy politizálni Magyarországon, hogy nem a migrációt tartják a legfontosabb kérdésnek.

Hírdetés

A miniszterelnök megjegyezte: “ha az elmúlt években baloldali kormány lett volna Magyarországon, akkor most úgy néznének ki a városaink, mint egyes német vagy francia városok, mert százezrével lennének itt Afrikából vagy a Közel-Keletről érkezett migránsok”. Szerinte Brüsszelben az asztalfiókok tele vannak a migrációt felgyorsító tervekkel. Migránskártya, migránsvízum, Soros bevándorláspárti szervezeteinek több milliárd eurós támogatása – sorolta a kormányfő, hozzátéve: ezeket le kell állítani, a pénzt határvédelemre és a családok támogatására kell fordítani.

“A bevándorlás kérdése kettévágta az EPP-t”

Orbán Viktor kitért arra is, hogy a Fidesz akkor marad a néppártban, ha Magyarországnak az az érdeke; mindez attól függ, hogy a néppárt merre mozdul. Ebben a helyzetben Orbán Viktor szerint a kormányfők szerepe fel fog értékelődni a pártokhoz képest, és ennek legmarkánsabb jele a visegrádi négyek megerősödése, amelynek keretein belül négy olyan miniszterelnök működik együtt, akik négy különböző pártcsalád tagjai.

A magyar ellenzékkel kapcsolatban azt mondta, hogy kormányukat egymás után háromszor választották meg, “ez nyilván frusztrációt okoz azokban, akik sorozatban alulmaradnak”. Ezzel együtt kiemelte: az ellenzék győzelmét nem ő, hanem a magyar emberek akadályozzák. Szerinte meg kellene érteniük végre az ellenzéki politikusoknak és a mögöttük álló szellemi műhelyeknek, az, hogy kilencedik éve nemzeti és keresztény alapokon álló, nagyon stabil kormánya van Magyarországnak nem “valamiféle baleset”, hanem az ország kulturális identitása.

“Ez az a talapzat, ez az a magyar világ, amelynek a céljait, vágyait, törekvéseit kifejezi az a kormányzat, amelyet ma én vezetek”

– fogalmazott a kormányfő. Mindez szerinte nem a vezetők személyén múlik, hanem azon, hogy amit képviselnek, a “hazaszeretet, az európai keresztény kultúra tisztelete, a családok támogatása, a munkahelyek védelme, a teljes foglalkoztatottságra való törekvés, a minimálbér emelése és a biztonság fő szempontokká emelése, ezek mind összhangban vannak a magyar emberek értékeivel”.

Orbán Viktor pénteken a Hír TV-nek és a német Bild című lapnak is nyilatkozott egyebek között az európai parlamenti választások tétjéről, valamint a Fidesz és az Európai Néppárt kapcsolatáról-


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »