Orbán Viktor válságba vezette Magyarországot az ellenzék szerint

Orbán Viktor válságba vezette Magyarországot az ellenzék szerint

Online sajtótájékoztatót tartottak az ellenzéki pártok.

Varju László, a DK alelnöke a parlamenti választáson közös jelöltekkel induló ellenzéki pártok pénteki, online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: Orbán Viktor elismerte, hogy válság van, illetve válság lesz, és ha ő kormányozhat, akkor „megszorításokra készül”.

A politikus kijelentette, a válság a kormányfő miatt már be is következett. Ha Orbán Viktor politikájának eredményeként csökkenő állami bevételekkel kell számolni, akkor ez a kiadások csökkenésével, „tehát megszorítással” jár – érvelt Varju László.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke azt mondta, a miniszterelnök péntek reggel „nyíltan beismerte, hogy ő vezette válságba Magyarországot”. A frakcióvezető úgy fogalmazott: kormányfő és a Fidesz az elmúlt 12 évben semmi mást nem csinált, mint „lopott, lopott és lopott”.

A képviselő arról beszélt, hogy

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */
ado.slave(‘adoceanindexhuokdtbqijve’, {myMaster: ‘dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47’,
onServerEmission: function(){document.getElementById(„y-adoceanindexhuokdtbqijve”).classList.add(„uysdfa6ds”);},
onServerEmissionEmpty: function(){}

Hírdetés

});

a várólisták több hónaposak vagy akár több évesek, az élelmiszerek ára pedig hétről hétre 100-200 forintokkal emelkedik.

„Ma Magyarországon egy ember jelent veszélyt a gazdaságra, Orbán Viktor” – foglalta össze mondanivalóját.

Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke azt mondta, a miniszterelnök 12 év után beismerte, hogy Magyarországon gazdasági és szociális válság van. Hozzátette, ezt a válságot a kormányfő okozta.

Hiába emelkedtek a nyugdíjak és a bérek, ha az infláció nagyobb mértékben növekszik – közölte. Hangsúlyozta, a lakosság közel húsz százaléka szegénységben él, miközben több mint 600 ezer nyugdíjas járandósága nem éri el a havi százezer forintot.

Az ellenzék programjából kiemelte, hogy a legrosszabb helyzetben lévők számára bevezetnék a szociális minimum intézményét, duplájára emelnék a családi pótlékot és folyamatosan emelnék a nyugdíjakat, amelyeknek megőriznék az értékét.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke úgy fogalmazott, hogy

Orbán Viktor elszigetelődött külföldön és „káoszkormányzást valósított meg belföldön”.

Hozzátette, most a miniszterelnök ismerte el, hogy egy meglehetősen forrásbő időszakon van túl, „mégis gazdasági válságba sodorta hazánkat”. Előfordulhat, hogy egy mezőgazdasági országban az alapvető fogyasztási cikkek ára először „felrobban”, aztán pedig akár hiány is kialakulhat – húzta alá állításait.

Bírálatként azt mondta, nincs Európában még egy kormány, amely lakosságarányosan ennyi elhelyezés nélküli kilakoltatást „vezényelt volna le”. Hozzátette, a gyermeknevelési cikkeken pedig egész Európában Magyarországon a legmagasabb a „büntetőadó”.

A gazdasági válságból való kilábalás receptje egy ellenzéki győzelem – jelentette ki zárásként a képviselő.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »