Orbán Viktor: Túl vagyunk a negyedik hullám csúcsán

Orbán Viktor: Túl vagyunk a negyedik hullám csúcsán

A magyar miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában elmondta, hogy az operatív törzs hajnali jelentése alapján az új fertőzöttek, kórházban kezelt betegek és a lélegeztetőgépen levő emberek száma is csökkent.

Szóba került a múlt heti, varsói, jobboldali csúcstalálkozó is, amiről a kormányfő szerint hosszú hónapok óta szervezkednek azokkal az európai pártokkal, akik nem támogaják a bevándorlást, és a családokat akarják segíteni.

Orbán Viktor úgy vélte, hogy az 5-11 évesek oltását december 15-ével lehet elkezdeni. Mint részletezte, hosszú évekig bizonytalankodott az orvostudomány a kiskorúak oltásáról. 

Veszteség minden nap van, de a helyzet úgy tűnik javul, és a szakértők szerint a csúcson vagyunk, vagy már túl is léptünk rajta, azonban nincs más orvosság, csak az oltás – rögzítette.

Hosszú hónapok óta szervezkedünk azokkal az európai pártokkal, akik nem támogatják a bevándorlást, és a családokat akarják segíteni. Ezek a pártok úgy látják, hogy Brüsszel épp a fordítottját akarja ennek”

– mondta a múltheti varsói jobboldali csúcstalálkozóról Orbán Viktor. A következő találkozó Spanyolországan lesz az év végén.

 A legfontosabb, hogy hosszabb távon legyen egy nagy bevándorlásellenes, családpárti pártokból álló csoport Európában – tette hozzá. Szavai szerint az Európai Parlamentben jelenleg kisebbségben van a magyarok által is képviselt álláspont. Orbán szerint azon kell dolgozni, hogy a jobboldal is érdekérvényesítő pozíciókat szerezzen az uniós döntéshozatalban. 

Nem alternatíva szeretnénk lenni, hanem győztesek, a célunk az, hogy ez legyen Európában a legnagyobb politikai erő”

– jelentette ki. A miniszterelnök szerint a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, és nem a bajt idehozni a kontinensre.

 A nyugat-európaiak belevágtak egy nagy kísérletbe: Ha összekeverik a muszlimokat a bennszülött keresztényekkel, abból valami jó dolog fog kisülni”

– részletezte Orbán. Hozzátette: Ő maga nem szeret emberekkel kísérletezni, szerinte ez veszélyes dolog, jelen helyzetben pedig életveszélyes.

Hírdetés

Terrorcselekmények történnek a hazádban, iszonyatos szociális kiadásokkal szembesülsz, ha gazdasági válság van, elveszítheted a munkádat”

– sorolta a kockázatokat a miniszterelnök. Szerinte a magyar Alkotmánybíróság ma arról fog dönteni, hogy mit lehet tenni akkor, ha egy tagállam, jelesül Magyarország polgárai és Brüsszel ilyen markánsan nem ért egyet egy adott kérdésben.

Az uniós lehetséges következményeiről azt mondta, van 7-8 ország amely szembesült már ezzel a problémával. Ahol az alkotmánybíróságok brüsszeli bürokraták ellenében döntöttek. Hozzátette, ebből méreteinél fogva Németország kiemelkedik.

Minden országnak más a kultúrája, a németek, amikor látták, hogy itt egy konfliktus van, akkor lekerekítették a mondanivalójukat, hogy majd megbeszéljük mi legyen

– mondta. A miniszterelnök úgy folytatta: 

a magyar ember nem ilyen”.

A magyar azt érzékeli, hogy amit ő akar, az elé akadályt húztak elé Brüsszelben. A magyar nem lehalkítja a hangját, hanem feltekeri, és szeretne tiszta vizet önteni a pohárba. A lengyel is hasonló – tette hozzá. A miniszterelnök elmesélte, most volt itt az észt elnök, és ő is azt nyilatkozta a tanácskozásokat követően, hogy meg kell változtatni a brüsszeli bevándorlás szabályait, mint részletezte az észt elnök európai bíró volt korában. 

 Nem a nemzetállamoknak kell igazodni a mára már életidegenné vállt Brüsszeli szabályokhoz, hanem a Brüsszeli szabályokat kell visszaigazítani a valósághoz”

– hangsúlyozta. 

Mint részletezte, az alkotmánybíróság döntése azt jelentheti, hogy a fizikai határzár mellé egy jogi határzárat is felhúz Európa. Orbán Viktor elmondta, most hogy Németországban új kormány állt fel, a helyzet nehezebb mint volt,  

– Kétségtelen hogy sok vitánk voltak a német kereszténydemokratákkal, akik a kancellárt adták Németországban, de azért mégis egy keresztény alapokon álló, a magyar gondolkodáshoz hasonló irányt képviselő politikai közösség volt. Helyettük most jött egy baloldali kormány, amely a programjába bele írta hogy Németország egy bevándorláspárti ország, amit támogatni kell

– húzta alá Orbán Viktor. Hozzátette: Brüsszelben nehezebb lesz a munka mint eddig volt. 

Na, de mikor volt könnyű? Sose. Ez a munka, csinálni kell”

– zárta gondolatait a kormányfő.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »