Orbán Viktor oligarcháiról cikkeznek

Orbán Viktor oligarcháiról közöl terjedelmes riportot a Financial Times. A magyar kormánynak a ‘Soros-terv’ és a migráció elleni harcairól ír a Breitbart. Külföldi lapszemle.

Orbán Viktor oligarcháiról közöl terjedelmes riportot a Financial Times. A cikkben idézik Lánczi Andrást, a Fidesz nem hivatalos ideológusát, aki szerint a kormánypárt nyíltan támogatja, hogy egyes vállalkozók nagyon meggazdagodjanak, és a miniszterelnök valószínűleg azt akarja, hogy belőlük álljon a magyar felső-középosztály. Lánczi hazafias vállalkozók seregéről, egy nemzeti burzsoázia létrehozásáról beszél – ami szerinte nem korruptabb dolog, mint a kommunista rendszer államosításai vagy a rendszerváltás utáni privatizáció.

Hírdetés

A magyar kormánynak az állítólagos ‘Soros-terv’ és a migráció elleni harcairól ír a Breitbart. Az amerikai alternatív jobboldal első számú lapja beszámol a Soros Györgyhöz kötődő civil szervezetek elleni hadjáratról; de a szerző azért is magasztalja a magyar kormányt, mert az a határon emelt kerítéssel 99 százalékkal visszaszorította az illegális bevándorlást. Az újságíró szerint Magyarország volt az egyik első ország Európában, amelyik rájött, hogy erőteljes és egyszerű megoldás kell a migrációs válság kezelésére.

A magyar vétóval elkezdődhet a harc az EU-n belül a lengyel jogállamiság ügyében – írja az EU-Observer. A cikk szerint kiderült, hogy Lengyelország Magyarországra és Csehországra is számíthat a bírósági reform miatt Brüsszellel vívott csatában, amely már a lehető legmagasabb szinten zajlik. A szerző ugyanakkor megjegyzi: konkrét ígéretet a csehek nem tettek Varsó megvédésére, a magyar kormány nevében megnyilatkozó Semjén Zsolt viszont igen.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »