Orbán Viktor miniszterelnöknek szándékában áll a környezetvédelmi politika …

Orbán Viktor miniszterelnöknek szándékában áll a környezetvédelmi politika reális zöld úton való elindítása, a reális zöldek megfigyelése szerint.

A környezetvédelmi politika reális zöld útra való helyezését az első Orbán kormány országlása idején Matolcsy György miniszter javasolta:


Matolcsy György, Mosonyi Emil legjobb fideszes tanítványa.

Akkor lehet egységes kormányzati programot képviselni, ha az “energiapolitika, az energiahatékonyság, a lakáspolitika és a környezetvédelem” is egy helyen van- közölte Matolcsy György, a korábbi Fidesz-kormány gazdasági minisztere. (Forrás: Greenfo)

Mosonyi Emil a reális zöldek díszelnöke, világhírű tudós a Magyar Tudományos Akadémia tagja szerint a környezet védelme hasonlatos a középkorban a reneszánsz idején a humanista gondolkodáshoz. Volt humanista szobrász, festő költő, de önmagában humanistáról nem beszélhetünk. (Zöldike)

A folyamat 2010-ben a második Orbán kormány országlása idején megkezdődött! A médiának, közte a közszolgálatnak nem tűnt fel. Az ellenzék néhányszor hőbörgött, a közszolgálat kötelességszerűen hír értéket adott az ellenzék véleményének. A reális zöldek felhívták a közszolgálat figyelmét, a vitatott kérdéskör sokoldalú feldolgozására. Dobos Menyhért válasza: a reális zöldek véleménye nem releváns!

2010-ben javasolták a reális zöldek:

Környezetvédelmi tárca helyett, reális környezetvédelmet!

A második Orbán-kormány előterjesztésére fogadta el az Országgyűlés a Magyar Köztársaság minisztériumainak felsorolásáról szóló 2010. évi XLII. törvényt, amelynek 1. §-a szerint a minisztériumok a következők:

1. Belügyminisztérium,

Hírdetés

2. Honvédelmi Minisztérium,

3. Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium,

4. Külügyminisztérium,

5. Nemzetgazdasági Minisztérium,

6. Emberi Erőforrások Minisztériuma[7] (2012. május 14-ig Nemzeti Erőforrás Minisztérium[8]),

7. Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,

8. Vidékfejlesztési Minisztérium.

A reális zöldek szerint hazánk környezeti állapotában bekövetkezet romlás folyamatának a megállításához, a folyamat megfordításához az szükséges, hogy a környezetvédelem magasztos eszmeisége minden nap, minden honfitársunknál, a törvényhozásban és a végrehajtó hatalom valamennyi szereplőjénél jelen legyen.

Az elmúlt húsz évben az önálló zöld tárca a környezetvédelme leple alatt a pótcselekvések sorozatát követte el. A magyar tudomány, a magyar technika, és a magyar műszaki értelmiség lejáratásának szolgálatában tevékenykedett liberális eszmeiségű cselekvéseivel. A fizika, a kémia, a biológia és a társadalom törvényeinek, a társadalom tapasztalatainak következetes mellőzésével, hozzájárult a társadalmi csapda helyezet kialakulásához, Magyarország zsákutcába jutásához.

A Reális Zöldek Klub a politikai megújulást abban látja, ha a környezet védelmének magasztos eszmeisége minden honfitársunknál, parlamenti és parlamenten kívüli pártnál, a végrehajtó hatalom minden szereplőjénél egész évben jelen van.

A választásokat követően megalakuló kormány csak akkor lesz képes reális társadalmi támogatást szerezni, ha az önálló zöld tárca helyett, az ökoszociális nemzetgazdaság, mint a környezet és a társadalom érdekével összhangban működő és azt tisztelő, alapvetően nemzeti érdekeket képviselő gazdasági rendszer modellje szerint alakítja ki minisztériumi struktúráját. Juhos László a Reális Zöldek Klub elnöke


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »