Orbán Viktor miniszterelnöki biztossá nevezte ki Kásler Miklóst

Orbán Viktor miniszterelnök kinevezte Kásler Miklóst, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egykori miniszterét a licenc képzés továbbfejlesztéséért, valamint az egészségügyi szakmai továbbképzés rendszerével kapcsolatos kormányzati feladatokban való közreműködésért felelős miniszterelnöki biztossá 2022. szeptember 30-tól.

A miniszterelnöki biztos feladata lesz áttekinteni a szakorvosok, szakfogorvosok, szakgyógyszerészek és szakpszichológusok licenc képzési rendszerét.

Hírdetés

Emellett javaslatot tesz az egészségügyért felelős miniszter részére a képzési rendszernek a licenc vizsga szélesebb körű alkalmazását lehetővé tevő továbbfejlesztésért, valamint közreműködik az orvosok, fogorvosok, gyógyszerészek és az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképesítéssel rendelkező személyek szakmai továbbképzési rendszerét érintő szakmai koncepciók kidolgozásában. Ez kiterjed a szakmai követelmények tekintetében döntési jogkörrel rendelkező szakmai testületek működésének áttekintésére és a vizsgáztatás, illetve a vizsgakövetelmények normatív rendszerének kialakítására is.

A miniszterelnöki biztos tevékenységét a miniszterelnök az egészségügyért felelős miniszter útján irányítja, tevékenységét pedig a Belügyminisztérium szervezetén belül háromfős titkárság segíti. 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »