Orbán Viktor: Meg kell védeni az adórendszert

Orbán Viktor: Meg kell védeni az adórendszert

Kemény szavak!

Meg kell védeni az adórendszert, mert annak eredményeként állnak rendelkezésre a források a fejlesztésekre – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Siófokon.

A kormányfő az Aktív Magyarország Korszaknyitó Konferencia 2021 elnevezésű rendezvényen tartott beszédében kiemelte: ahhoz, hogy fejlesztések legyenek, zakatoló gazdaságra van szükség, amely nem elnyeli, hanem megtermeli a pénzt.

– fogalmazott.

Ennek a gazdasági rendszernek a szíve az adórendszer, ha nem ez lenne Magyarországon, a gazdaság teljesítménye jelentős mértékben csökkenne, és a fejlesztésekre fordítható források is csökkennének – mondta.

Kifejtette: sok mindent csináltak az elmúlt 12 évben, de különösen sokat az elmúlt két esztendőben, amióta az aktív Magyarországért felelős kormánybiztosság működik.

Ez egy gazdátlan terület volt a magyar politikatörténet ’45 utáni korszakát tekintve, mert a politika állandóan nagy dolgokat keres, és azokat a kis dolgokat, amelyektől az élet igazán élhetővé válik, elhanyagolja – mutatott rá.

Közölte: ha vannak civil szervezetek, akkor jönnek igények, szempontok a politikai döntéshozás felé, és ha van egy csatorna, ahol összefoglalják ezeket a javaslatokat, akkor könnyen lehet, hogy kormányzati döntés lesz ezekből a javaslatokból.

– mondta Orbán Viktor.

Hírdetés

Hangsúlyozta: ez a terület most már nem gazdátlan, van egy intézményrendszer, és jó lenne, ha lennének javaslatok arra, hogy hogyan fejlesszék tovább.

Fontos az is, hogy legyenek konkrét tervek, így az alkupozíciója is erős lesz a területnek – tette hozzá.
A kormányfő szerint ugyancsak fontos a pénz, amelyet a gazdaság megtermel, és az adórendszer, amely ennek a gazdaságnak a szíve.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az dönti el a nemzetek jövőjét, melyik ország és melyik közösség szereti jobban a hazáját. A hazaszeretet alapja kétfajta ismeret: az ország- és a nemzetismeret. Mindkettő erősítése növeli a hazaszeretetet, és a következő 10–20 évben ez határozza meg, hogy a magyarok milyen mértékben lesznek nyertesei a nemzetek versenyének – tette hozzá.

Közölte: ez legalább olyan fontos, vagy talán fontosabb, mint a pénz és a gazdasági erő, „a jövő ezen fordul majd meg”.

Az érzelmi tényezők lesznek a döntők a következő évtizedekben a nemzetek közötti versenyfutásban, és ahol a haza, a közösség iránti elkötelezettség erősebb, ott több és sokkal jobb dolog fog megvalósulni – közölte.

Megjegyezte: nem lehet alábecsülni a jelentőségét ennek a gondolkodásmódnak, mert a kommunizmus megdöntéséhez szükséges érzelmeket tekintélyes részben éppen a hazaszeretet váltotta ki.

www.888.hu

 

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »