Orbán Viktor március végén Angolába utazik – legyen végre vége már a négerek magyarországi taníttatásának!

Több évtizedes elmaradását pótolja a magyar diplomácia, miután a rendszerváltás óta először látogat miniszterelnöki delegáció Fekete-Afrikába. Orbán Viktor március 26-án utazik a szubszaharai térség országába.
A magyar miniszterelnök útja a külgazdasági érdekekre helyezi a hangsúlyt: a kormányzati tervek szerint ugyanis a jövőben a hazai vállalatok afrikai terjeszkedését fogják támogatni.

Afrika a jövő kontinense” – nyilatkozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Hozzátette: a magyar kormány is azért kezdte el a déli nyitás politikáját, hogy minél több vállalatot tudjon gazdasági sikerhez segíteni az afrikai gazdasági térségben.

Hírdetés

Maris Zsolt luandai nagykövet a Magyar Nemzetnek elmondta: Angola az elmúlt évtizedekben a térség egyik hatalmi pólusává nőtte ki magát, ráadásul mind politikai, mind gazdasági szempontból jól illeszkedik a magyar érdekekhez.

Kevés ilyen jó adottságú ország van még Afrikában is” – mondta a nagykövet. Maris Zsolt szerint Angola gazdasága kiváló terep lehet a magyar befektetéseknek.

A diplomata szerint Angola az Afrikai Unió­ban hasonló politikát folytat, mint az Európai Unióban a magyar kormány. Elmondta: a liberális, baloldali dél-afrikai kormánnyal szemben egyre határozottabban foglal állást, s gazdasági képessége és katonai potenciálja révén nagyobb beleszólást akar az Afrikai Unió és a kontinens ügyeibe.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »