Orbán Viktor: Már nagyon nehéz elnyomni a véleményeket

Orbán Viktor: Már nagyon nehéz elnyomni a véleményeket

A szabadság kérdését érinti az Európai Unióban jelenleg folyó vita, amely arról szól, hogy mindenkinek kötelezően bevándorlóországgá kell-e alakulnia, vagy van szuverenitásuk a tagállamoknak, hogy nemet mondjanak erre a jövőre – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök az Echo Tv csütörtök esti műsorában sugárzott interjúban.

Az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságában (LIBE) a jogállamiság magyarországi helyzetéről délelőtt tartott meghallgatásról a kormányfő leszögezte: Magyarország még 2013 előtt az összes, demokráciával összefüggő vitakérdést rendezte az unióval, tehát magyar demokráciavita nincs Brüsszellel, az EP támadja Magyarországot ezzel az ürüggyel.

Megjegyezte hogy „a brüsszeli gépezetnek” az EP a leginkább politikailag motivált része; ha Magyarországon olyasmi történik, ami nagyhatalmak, nagy cégek vagy nagy emberek érdekét sérti, az EP az első, amelyik „ugrik és megtámadja hazánkat”. 

Arra a felvetésre, hogy három kérdésben az Európai Bíróság elé citálják Magyarországot, Orbán Viktor kijelentette: törődni kell ezzel, s meggyőző erővel kell bemutatni érveinket. Mint mondta, az egyetem, az „álcivilek” ügye és a kvóta kérdése is Soros Györgyhöz vezet, akinek az összes problémája elvezet a bevándorlás ügyéhez – írja az MTI.

http://mno.hu/

A 444.hu beszámolója szerint a miniszterelnök beszélt a „Soros-hálózat elleni harcról” is, mellyel kapcsolatban azt mondta: „minden, a nemzetközi gyakorlatban elfogadott eszközt használni kell”, és a kérdés alapján ideértette a titkosszolgálatokat is.

Orbán azt is mondta, hogy ma már nagyon nehéz véleményeket elnyomni egy országban, hiszen mindannyian újságírók lettünk, mert fent vagyunk a közösségi médiában. Szerinte a kettős mérce sajátos magyar változata, hogy amikor a baloldal vásárolt médiát, akkor nem szóltak, amikor meg nemzeti-konzervatív tulajdonosok jelennek meg, vége a szólásszabadságnak. Úgy véli, egyszerűen megfogadták, amit Medgyessy Péter miniszterelnökként mondott, vagyis hogy akinek tévé kell, vegyen magának. „Azt is mondhatnám, hogy a baloldal és Medgyessy Péter is elégedett lehet, hiszen meghallgatásra került a tanácsa” – mondta Orbán.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »