Orbán Viktor már a 2018-as választásra is tekint

Orbán Viktor már a 2018-as választásra is tekint

A háromnapos balatonfüredi frakcióülésen nemcsak a migráció és a kvótanépszavazás a téma, a miniszterelnöki beszéddel a 2018-as választásokra való felkészülést is elkezdik a kormánypártok.

A rendőrök még a Fidesz frakcióülésének helyt adó hotel elől is elzavarták volna az újságírókat és az Együtt alelnökét, holott az közterület. „Teljesen egyértelműen hivatali visszaélést követett el az, aki idejött minket felszólítani. Meg fogjuk tenni az ezzel kapcsolatos lépéseket, hogyha szükséges. És hogyha nem engedik, hogy itt megtartsuk a sajtótájékoztatót, akkor három méterrel arrébb fogjuk elmondani, hogy nem frakcióüléseket kell tartani, hanem elszámoltatni Orbán Viktort a vagyonával” – jelentette ki az ellenzéki politikus.

Juhász Péter és az Együtt aktivistái végül maradtak, de a rendőrség végig ügyelt arra, hogy a hotelbe érkező kormánypárti képviselőknek ne tehessenek fel kérdéseket az újságírók.

A Fidesz frakcióvezetője az ülést megelőzően jelezte, hogy évadnyitó megbeszélésük főtémája a migráció és a kvótanépszavazás, amelyekről meghallgatják a belügy és a külügy vezetőit is, a honvédelmi miniszter pedig a bevándorlási nyomás enyhítéséről számol be. Orbán Viktor viszont már a 2018-as választásra is tekint. „Miniszterelnök úr tart egy politikai tájékoztatót, értékelést és felvázolja a várható folyamatokat és a teendőket 2018 májusáig, hiszen most már, ugye, a ciklus második felébe érve minden politikai párt, így mi is, a mi pártszövetségünk is azért a választásokra való felkészülést is elkezdte” – közölte a frakcióvezető.

A kereszténydemokraták szerint Nyugat-Európa már iszlamizálódott, a magyar kormánynak azonban még van esélye ettől megvédeni Magyarországot és Közép-Európát, ezért kell az októberi referendumon nemmel szavazni. „Látjuk azt, hogy Nyugat-Európa iszlámosítása már befejezett tény. Közép-Európának még van esélye. Éppen ezért mondunk határozottan nemet a kényszerbetelepítésre” – hangsúlyozta Harrach Péter.

A KDNP frakcióvezetője a magyar kormány kettős felelősségére hívta fel a figyelmet: eszerint a valódi üldözötteket minden kereszténynek segítenie kell, ugyanakkor a hódító ideológia elleni önvédelem Magyarországnak nemcsak joga, hanem kötelessége is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »