Orbán Viktor Le Pennel közös sajtótájékoztatóján a Szovjetunió is szóba került

Orbán Viktor Le Pennel közös sajtótájékoztatóján a Szovjetunió is szóba került

Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, a Karmelita kolostorban fogadta Marine Le Pent, a francia Nemzeti Tömörülés elnökét.

Az MTI beszámolója szerint a magyar kormányfő, a Fidesz elnöke Marine Le Pennel közös nemzetközi sajtótájékoztatóján arról beszélt, a megbeszélésen szomorúan állapították meg, hogy az Európai Unión belül az ideológiai nyomásgyakorlás soha nem látott méretet öltött.

A migráció és a nyílt társadalom propagálása soha nem látott mértéket ért el, és a bizottság a szerződések őréből ideológiai központtá alakult át – tette hozzá Orbán.

A Brezsnyev-doktrína a Szovjetunió világrendszerében azt jelentette, hogy ha valamelyik tagállam eltért a központilag megszabott ideológiától, akkor a szocialista tábor többi tagja jogosulttá vált arra, hogy beavatkozzon az érintett állam belső ügyeibe 

– jelentette ki, hozzátéve: kétségkívül nem mindegy, hogy mi a beavatkozás formája, hiszen a szovjet tankokkal történő beavatkozás sokkal brutálisabb, mint a jogállamisági eljárás, de ettől még beavatkozás marad.

“És ennek a Brezsnyev doktrínának a modernizált európai uniós formáját látjuk most, amelyet nemcsak Lengyelország, hanem Magyarország is naponta megtapasztal” 

Hírdetés

– fogalmazott Orbán Viktor, aki közölte azt is: az európai jobboldal mindenképpen megújulásra szorul, és a Fidesz érdekelt abban, hogy létrejöjjön egy új csoportosulás.

Magyarország a migráció kérdésében sikeresen védte meg magát és kultúráját 

– mondta Marine Le Pen.

A jobboldali francia politikus aláhúzta, hogy a nemzeteknek joguk van alkotmányos identitásukhoz, az Európai Unió csak olyan jogköröket gyakorolhat, amelyeket a tagállamok átruháztak rá. Le Pen kiemelte, hogy a migrációt megfelelően kell kezelni, nem lehet megengedni, hogy a bevándorlás kérdését fel lehessen használni a tagállamok ellen.

“A magyaroknak azt üzenem: tartsanak ki!” 

– hangoztatta Le Pen.

A politikus világossá tette, hogy ha jövőre Franciaország köztársasági elnökévé választják, akkor támogatni fogja Orbán Viktort abban, hogy Európa “más irányt vegyen, szuverén irányba induljunk el”.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »