Orbán Viktor lánya is a legbefolyásosabb nők között

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségének egyetlen női tagja, Orbán Viktor felesége és az RTL Magyarország vezérigazgatója került fel a Forbes magazin legbefolyásosabb nőket összesítő listáira.

Négy kategóriában (üzlet, közélet, média és kultúra) listázta a legbefolyásosabb nőket a Forbes magyar kiadásának áprilisi száma.

Az üzleti lista élén, ahogy tavaly, úgy idén is Balogh Gabriella végzett, aki Csányi Sándor és Spéder Zoltán mellett dolgozik és Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségének egyetlen női tagja. Baloghot a Richter PR, kormányzati kapcsolatok és kommunikációs igazgatója, Beke Zsuzsa követi. A harmadik pedig Dávid Ilona, a MÁV elnök vezérigazgatója lett. Az üzleti listán megtaláljuk Szentkuti Gabriellát, a Microsoft első számú vezetőjét vagy éppen a Telekom Csoport vállalati kommunikációs igazgatóját, Bánhegyi Zsófiát.

A közéleti listát Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó vezeti, aki mögött a washingtoni magyar nagykövet, Szemerkényi Réka és Karas Mónika, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság elnöke áll. Ott van a közélet legbefolyásosabb női tagjai között Dobrev Klára és Handó Tünde is. Ráadásul bekerült a „legjobbak” közé a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel is, aki férje korábbi cégének sikerei vagy éppen a Corvinus egyetemtől kapott katedrájának köszönheti sikerét.

A média területének „mindenhatója” Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója. A második Király Mária, a RingierAxelSpringer kiadó operatív igazgatója lett, míg a dobogó alsó fokán Orbán Viktor bulvármegjelenéseit és közösségimédia-jelenlétét intéző egykori bulvárújságíró, Kaminsky Fanni áll. De megtaláljuk a listán Kökény-Szalai Vivient, a TV2 jelenlegi hírigazgatóját.

A magazin negyedik kategóriaként a kultúra területét vizsgálta, ahol a Vígszínház igazgatóját hozták ki legbefolyásosabb emberként. Eszenyi Enikőt a Nemzeti Filmalap vezérigazgatója, Havas Ágnes és a Ludwig Múzeum vezérigazgatója, Fabényi Júlia követi.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »