Orbán Viktor: ilyen lehetőséget még soha senki nem adott a fiataloknak

Orbán Viktor: ilyen lehetőséget még soha senki nem adott a fiataloknak

A következő fél év politikai és kormányzati menetrendjét ismertette Orbán Viktor kormányfő Balatonalmádiban, a Fidesz–KDNP kihelyezett frakcióülésén szerda este.

A miniszterelnök a Magyar Nemzet cikke szerint azt mondta: most a legfontosabb feladat a családvédelmi akcióterv hét pontjának jogszabályokba foglalása. Július elsejétől mindegyik programot szeretnék útnak indítani, egyedül a négygyermekes anyák adómentessége kezdődhet 2020-ben, mivel az adótörvényeket év közben nem lehet módosítani.

Óriási szervezési feladat az Emmi számára az, hogy megteremtsék a gimnazisták és szakgimnazisták kétszer kéthetes külföldi nyelvtanulásának lehetőségét – tette hozzá. A kormányfő azt mondta: ettől az intézkedéstől a kormány azt várja, hogy erősödjön a fiatalok nyelvtudása, és ilyen lehetőséget még soha nem adott a fiataloknak senki.

Hírdetés

A miniszterelnök beszélt arról is, hogy a migráció a választás tétje. “Ha az EP-ben bevándorláspárti többség lesz, újra fogják indítani a bevándorlók tömeges behozatalát” – hangsúlyozta a kormányfő, aki szerint őket megállítani a választás során lehet.

A miniszterelnök szerint az ország külpolitikai kapcsolatainak konszolidációjával jól haladnak. A magyar–amerikai kapcsolatok jó irányba mennek,

a kormány számára fontos, hogy a Trump-adminisztráció maradjon.

Az ülésen a későbbiekben felszólal többek közt Varga Mihály pénzügyminiszter, Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes és Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár is.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »