Orbán Viktor évet értékelt: „Magyarország keményen megdolgozott a kétharmadért és a gazdasági növekedésért”

Orbán Viktor évet értékelt: „Magyarország keményen megdolgozott a kétharmadért és a gazdasági növekedésért”

Orbán Viktor magyar miniszterelnök vasárnap délután tartotta évértékelő beszédét a budapesti Várkert Bazárban. Beszélt a magyar gazdaság sikereiről, a szegénység felszámolása érdekében tervezett intézkedésekről és egy nagyszabású családtámogatási akciótervről is.

A magyar miniszterelnök úgy fogalmazott, 2009-ben, a baloldali kormányzás vége felé közös vagyonunkat, tartalékainkat és a jövő lehetőségeit is felélték. Azt mondta, Magyarországnak nemcsak válságkezelő csomagokra, hanem teljes megújulásra, új irányra van szüksége. Ma a házasságkötések száma nő, a csecsemőhalandóság csökkent, a foglalkoztatás 55-ről 70-százalékra nőtt, a munkanélküliséget az egyharmadára vágtuk, a jövedelmeket folyamatosan növelik, a minimálbért több mint duplájára emelték – sorolta.

Harc a szegénység ellen

Orbán Viktor kijelentette: tíz év közös munkájának eredményeként a magyarok ismét hisznek a jövőjükben. Kiemelte azonban, hogy „ne kerteljünk, még mindig százezrek élnek mélyszegénységben”.  Elmondta,

 

Úgy fogalmazott: “Ulti ellen ásszal, szegénység ellen munkával.” Mindenkinek lesz munkája, otthona, minden gyermeknek lesz bölcsőde, óvoda, iskola, étkezés és tankönyv, lesz támogatás a fiataloknak, és jut mindenkinek tisztes idős kor is – sorolta Orbán Viktor.

A magyar miniszterelnök beszédében kiemelte, hogy Magyarország a népességét tekintve a 88. helyen áll a világ országai között, de a 34. legtöbbet exportáló ország. A nemzeti büszkeségnek gazdasági alapja is van, hiszen a magyar mérnökök és munkások teljesítménye 54 hellyel előrébb sorolja az országot.

Hírdetés

fogalmazott.

Brüsszel az internacionalizmus fellegvára

Az európai politikára kitérve elmondta, hogy az új internacionalizmus fellegvára Brüsszel, eszköze pedig a bevándorlás. Szerinte vannak, akik nemzetek nélküli világot, nyílt társadalmat akarnak, nemzetek feletti világkormányt “eszkábálnak”, és ma is külföldről irányítják őket. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a bevándorlóországokban keresztény-muszlim világ jön létre folyamatosan zsugorodó keresztény aránnyal. Azonban “nekünk, közép-európaiaknak még megvan a saját jövőnk” – hangsúlyozta.

A magyar kormányfő nagyszabású, 7 pontból álló családtámogatási akciótervet jelentett be. Hangsúlyozta, hogy az elmúl kilenc évben a magyar kormány megduplázta a családok támogatását, ami arányaiban egész Európában a legmagasabb.

A magyar kormány döntése értelmében 700 milliárd forintot fordítanak egészségügyi fejlesztésekre – mondta a kormányfő. Emellett a középiskolások nyelvtanulását is támogatják, a jövőben a 9. és 11. évfolyamon tanuló diákok két hetes külföldi tanulmányutakon vehetnek részt, melynek költségeit az állam állja.

– zárta beszédét Orbán Viktor.

MTi, VG.hu, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »