Orbán Viktor európai kérdésekről egyeztetett Párizsban Nicolas Sarkozyvel

Orbán Viktor európai kérdésekről egyeztetett Párizsban Nicolas Sarkozyvel

Orbán Viktor miniszterelnök európai kérdésekről egyeztetett csütörtökön Párizsban Nicolas Sarkozy volt francia államfővel, a jobboldali Köztársaságiak vezetőjével – tájékoztatott Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Nicolas Sarkozy volt francia államfő, a jobboldali Köztársaságiak vezetője megbeszélésükön Párizsban 2016. április 7-én. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

A legnagyobb francia ellenzéki párt és a Fidesz is az Európai Néppárt tagja, a pártelnökök megbeszélésén az uniós kérdések kerültek előtérbe.

Orbán Viktor és Nicolas Sarkozy egyetértett abban, hogy Európának meg kell újulnia ahhoz, hogy be tudja teljesíteni azokat az elvárásokat és reményeket, amelyeket az európai polgárok jogosan fogalmaznak meg – tette hozzá Havasi Bertalan.

A kormányfő délelőtt megbeszélést folytat Ángel Gurríával, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) főtitkárával, majd felszólal a szervezet tanácsülésén.

MTI

The post Orbán Viktor európai kérdésekről egyeztetett Párizsban Nicolas Sarkozyvel appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »