Orbán Viktor elmondta, hogyan kell Magyarországnak a külvilágra tekintenie

Orbán Viktor elmondta, hogyan kell Magyarországnak a külvilágra tekintenie

A miniszterelnök a Karmelita kolostor teraszán adott fogadást meghívott politikusoknak és művészeknek.

Csak olyan országok tudják megvédeni a függetlenségüket, amelyek képesek szembenézni a realitással – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a fogadáson Havasi Bertalan a miniszterelnök sajtófőnökének tájékoztatása szerint.

Orbán Viktor a szerdai fogadáson emlékeztetett arra, hogy 28 éve hagyta el az utolsó szovjet katona Magyarországot. “Emlékszem, ahogy a laktanyák kiürültek, mi csak arra tudtunk gondolni, nincs szebb látvány a távozó vendég hátánál” – mondta Orbán Viktor.

Hírdetés

Sőt – fordult a meghívottak között lévő Nagy Feró énekeshez – mindketten aggódtak a szovjet katonákért, “nehogy lemaradjanak a vonatról”.

A miniszterelnök elmondta, a nap üzenete az, hogy csak olyan országok tudják megvédeni a függetlenségüket, amelyek képesek szembenézni a realitással. “Igen ám, de mi is az a realitás, hogyan kell tekinteni egy magunkfajta, 10 milliós országnak a külvilágra? Ellenségeket lássunk vagy inkább szövetségeseket?” – tette fel a kérdést Orbán Viktor.

A miniszterelnök tapasztalata szerint erre a válasz az, hogy ha valaki gyenge, akkor a külvilág ellenség, ha viszont erős, akkor szövetséges.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »