Orbán Viktor: Babis új színt hoz a visegrádi együttműködésbe

Orbán Viktor: Babis új színt hoz a visegrádi együttműködésbe

Andrej Babis új színt és új lehetőséget hoz a visegrádi tagállamok együttműködésébe a magyar kormányfő szerint. A cseh ügyvivő miniszterelnök úgy véli, nagyon jó az együttműködés Magyarország és Csehország között.

Andrej Babis új színt és új lehetőséget hoz a visegrádi tagállamok együttműködésébe – mondta Orbán Viktor kormányfő a cseh ügyvivő miniszterelnökkel folytatott péntek esti budapesti tárgyalása utáni sajtótájékoztatón, a Parlamentben.

Orbán Viktor szerint nagy szükség volt arra, hogy az európai és azon belül a közép-európai politika új motivációkat, új szemléletmódot kapjon, és „kicsit visszatérjünk a józan ész talajára”.

A magyar miniszterelnök arról is beszélt, hogy a nagy európai kérdésekben egyetértés és érdekazonosság áll fenn a két ország között.

Hírdetés

Andrej Babis cseh ügyvivő miniszterelnök szerint is nagyon jó az együttműködés Magyarország és Csehország között, a két ország sok európai kérdésben is hasonlóan gondolkodik – mondta pénteken az Országházban.

Andrej Babis, aki a visegrádi országok kormányfőinek találkozójára érkezett Budapestre, az Orbán Viktorral folytatott megbeszélését követő sajtótájékoztatón kiemelte:

az Európai Unióban reformokra van szükség, meg kell hallgatni az emberek véleményét.

A cseh ügyvivő miniszterelnök hangsúlyozta: a visegrádi országok álláspontja hasonló Európa jövőjéről, és e tekintetben a migráció kulcskérdés. Magyarország ebben a kérdésben már példát mutatott, törvényes kereteken belül oldotta meg a problémát, bár sokan kritizálták – mondta.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »