Orbán Viktor az oltásokról, a pedofiltörvényről és Magyarország versenyképességéről is beszélt

Orbán Viktor az oltásokról, a pedofiltörvényről és Magyarország versenyképességéről is beszélt

A vírussal szemben egyedül az oltás jelent védelmet, aki beoltatja magát, védett, aki nem, potenciális beteg – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

A kormányfő azt mondta, Magyarországnak az oltások tekintetében másfél, két hónapnyi előnye van az Európai Unió összes többi országával szemben, „mert hamarabb szereztünk vakcinát, és gyorsabban oltottunk”. Hozzátette: az élet újraindításában is az elsők között vagyunk.

Aki nincs beoltva, azt meg fogja találni a vírus, „van potenciálisan hárommillió beteg emberünk” – hangsúlyozta Orbán Viktor, és arra kért mindenkit, „ne üljön fel a szép nyári hangulatnak” „meg a szép adatoknak”, aki nem oltotta be magát, az regisztráljon és oltassa be magát.

A miniszterelnök arra is felhívta a figyelmet: aki be van oltva, az mostani tudásunk szerint az eddigi vírusvariánsokkal szemben is védett. A szakemberek egyelőre nem jelzik előre azt, hogy lenne olyan variáns, amellyel szemben az eddig alkalmazott oltások ne védenének – mondta.

Melegellenes a pedofiltörvény? 

A miniszterelnök arra a kérdésre, hogy melegellenes-e a parlamentben kedden megszavazott, pedofilokkal kapcsolatos törvény, úgy reagált: először is legyenek annyiban megengedők, hogy ebben leginkább a melegek véleménye számít. „Nekünk nem tűnik annak. Valamilyen okból nekik annak tűnik” – tette hozzá. Szerinte a melegeknek érdemes elolvasniuk a törvényt, és ha ezt megteszik, akkor az első dolog, ami feltűnik majd nekik, hogy a 18 év fölöttiekre nem vonatkozik, hanem a gyermekeink védelméről szól. Megjegyezte: nem is akarnak olyan hasonló jogszabályt elfogadni, amely a 18 év felettiekre vonatkozik.

„Az nem fordulhat elő Magyarországon, hogy egy szülő egyszer csak azzal szembesül, hogy neki van egy elgondolása a saját gyermeke helyes szexuális neveléséről, és egyszer csak azt tapasztalja, hogy az iskolában valami mást mondanak a gyereknek vagy más történik. Mert ez a gyerek a szülőé, nem az iskoláé, nem az államé” – hangsúlyozta. Úgy folytatta: az államnak ugyan van gyermekvédelmi kötelezettsége, de a gyerek mégis az apjáé és az anyjáé, tehát ők döntenek a neveléséről.

Hírdetés

Szerinte ezen az alapon áll a törvény, amely azt mondja, hogy meg kell teremteni a lehetőséget, hogy valóban a szülő dönthessen ezekről a kérdésekről, illetve

Az államadósság csökkentése a cél

A kormányfő kérdésre válaszolva azt mondta: Brüsszel szerinte nem talál majd olyan szempontot, amelynek alapján kötelezettségszegési eljárást indíthat az ügyben.
Orbán Viktor – gazdasági kérdésekre áttérve – az európai uniós minimumadó tervét úgy értékelte: Magyarország nemzeti érdeke, hogy ne fogadjon el kívülről ráerőltetett adószabályokat. A mostani gazdasági növekedés, az előttünk álló siker kiindulópontja az az adórendszer, amely Magyarországot versenyképessé teszi; a rendszer megváltoztatása, az adóemelés életszínvonal-csökkenést eredményezne – fejtette ki.

A kormányfő leszögezte, most nem a tartalékolás, hanem a helyreállítás időszaka jön.
A következő évet az ország és a családok „visszaerősítésére” kell használni – jelentette ki. Most nem tartalékolni kell, hanem oda kell adni a 13. havi nyugdíj következő heti részét, most kell bevezetni a fiatalok adómentességét, és – ha a gazdasági növekedés eléri az 5,5 százalékot – visszaadni a befizetett adót, illetve meg kell megállapodni a vállalkozókkal a 200 ezer forintos minimálbér feltételeiről.

Fokozódó migrációs nyomás

A migrációval kapcsolatban jelezte: a jövő heti miniszterelnöki uniós csúcson is téma lesz, mert óriási mértékben megnőtt a migrációs nyomás, és újra előkerült az a terv, hogy vegyék át a tagállamok a déliek által beengedett migránsokat.

Kijelentette: Magyarország ezt eddig is sziklaszilárdan ellenezte, mert a migrációt rossz dolognak tartja.

Úgy értékelte: Magyarország nemcsak egy közös NATO akcióban vállalt szerepet Afganisztánban, hanem ezzel a saját érdekeit is védte. Jelezte azt is: folyamatosan vizsgálják a katonai részvétel lehetőségét Maliban is. „Ott mi nem kalandozunk, nem illetéktelenül tűnünk fel a világ távoli pontjain, hanem a magyar nemzeti érdekeket védjük, különösképpen a migráció nézőpontjából érthető módon” – fogalmazott.

(MTI/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »