Orbán Viktor az Olasz Testvérek elnökével tárgyalt Brüsszelben

D_MTI20210623010

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (j) és Giorgia Meloni, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnökének (j) találkozója Brüsszelben 2021. június 23-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Hírdetés

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke és Novák Katalin, családokért felelős miniszter, a Fidesz alelnöke tárgyalást folytattak Giorgia Melonival, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnökével szerda este Brüsszelben – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Közlése szerint a megbeszélésen Orbán Viktor és Giorgia Meloni az európai politikai és pártélet változásairól cseréltek eszmét, és kifejezték elkötelezettségüket az európai jobboldal egyesítése valamint az Európa jövőjéről szóló vitában való aktív részvétel mellett.

Mint mondták, a jobboldali pártoknak hangsúlyosan kell képviselniük sok millió európai polgár érdekeit, akik hitet tesznek a hagyományos családmodell, az erős nemzeteken alapuló erős Európa valamint közös kulturális és vallási gyökereink mellett.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »