Orbán Viktor az EU-csúcsról: Nem hátrálunk!

Orbán Viktor az EU-csúcsról: Nem hátrálunk!

Nyitókép: Olivier Hoslet / POOL / AFP

Orbán Viktor miniszterelnök az uniós állam- és kormányfők brüsszeli csúcstalálkozójáról számolt be közösségi oldalán. A csúcson az európai energiaárak kérdése kiemelt helyen szerepelt, és komoly vita alakult ki ezek kapcsán Brüsszelben. Orbán Viktor úgy fogalmazott: „Komoly meccs volt Brüsszelben. A tét a rezsicsökkentés. Nem hátrálunk!”

 

A kormányfő Facebook-oldalára feltöltött videójában számolt be arról, hogy az éjjel befejezett tárgyalásokon a rezsiköltségeket érintő új európai szabályozásról egyik fél sem engedett az álláspontjából.

Hírdetés

 

Orbán Viktor úgy fogalmazott: „Továbbra is vannak olyanok, elsősorban a gazdag nyugatiak és a Timmermans vezette bizottsági csapatok, amelyek meg akarják adóztatni a lakásokat és a gépjárműveket, fel akarják emelni az áram és a gáz árát.”

A miniszterelnök hangsúlyozta: „Mi, közép-európaiak, nem akarjuk feladni az elért rezsicsökkentés eredményét. A két fél mérkőzése tegnap döntetlenre végződött. A következő, valószínűleg végső összecsapást elhalasztottuk, a decemberi csúcson dől majd el, mi lesz a rezsicsökkentés jövője Magyarországon és Európában” – zárta bejelentését Orbán Viktor.

hirado.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »