Orbán Viktor a Vodafone vezérigazgatójával tárgyalt

Orbán Viktor a Vodafone vezérigazgatójával tárgyalt

Magyarország digitális fejlődéséről, valamint az ipar és a fogyasztók által egyaránt várt újgenerációs mobilszolgáltatás, az 5G hálózat bevezetéséről is tárgyalt hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök Vittorio Colaóval, a Vodafone Csoport vezérigazgatójával.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár számolt be Orbán Viktor miniszterelnök és Vittorio Colao, a Vodafone Csoport vezérigazgatója között lezajlott találkozóról.

A megbeszélésen elhangzott: Magyarország fejlődésének egyik kulcsa a digitális gazdaság, az elmúlt években a magyar gazdasági növekedés közel negyedét ez a terület adta.

Ez a szektor már most stratégiai jelentőségű, ezt az is bizonyítja, hogy a kormány 2014 és 2021 között minden eddiginél többet, közel 130 milliárd forintot fordít a telekommunikáció fejlesztésére.

Hírdetés

Vittorio Colao a tájékoztatás szerint emlékeztetett arra, hogy Magyarországon a Vodafone az egyik legjelentősebb brit befektető.

A cég eddig több száz milliárd forintot fordított a magyarországi mobilszolgáltatás fejlesztésére, 2600 embert foglalkoztat fővárosi székházában és a szintén Budapesten található nemzetközi szolgáltató központjában, illetve további mintegy 600 főt miskolci ügyfélszolgálatán.

A cégcsoport Magyarország iránti elkötelezettségét a vezérigazgató szerint jól jelzi, hogy a Vodafone Magyarország aktívan részt vesz a hazai Digitális Jólét Program megvalósításában, illetve a Vodafone Alapítvány révén elkötelezetten támogatja a magyarországi digitális oktatás fejlődését.

A hétfői parlamenti megbeszélésen részt vett Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója és Budai J. Gergő vezérigazgató-helyettes is – közölte a sajtófőnök.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »