Orbán Viktor a vietnami nemzetgyűlés elnökével tárgyalt

Orbán Viktor a vietnami nemzetgyűlés elnökével tárgyalt

Katonai, hadiipari területen is fokozhatja együttműködését a két ország.

Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Vuong Dinh Hue-t, a vietnami nemzetgyűlés elnökét; a megbeszélésen a két ország közötti együttműködés elmélyítéséről volt szó – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

Vuong Dinh Hue személyesen is gratulált Orbán Viktornak az elsöprő választási győzelemhez, amely szerinte azt bizonyítja, hogy a magyar kormány munkája során a magyar emberek, a magyar nép érdekeit helyezi az első helyre.

Hírdetés

A tárgyaláson – melyen részt vett Varga Judit igazságügyi miniszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Csák János kulturális és innovációs miniszter is – elégedetten állapították meg, hogy immár minden évben 200 vietnami diák tanulhat ösztöndíjjal Magyarországon, és növekszik a két ország kereskedelmi volumene is.

A magyar és a vietnami fél is nyitott az együttműködés fokozására a katonai biztonság, a hadiipar, a turisztika, a mezőgazdaság és a gyógyszeripar területén is – hangzott el.

Budapest, 2022. június 28.  A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (j3) és Vuong Dinh Hue, a vietnami nemzetgyűlés elnöke (háttal, b3) tárgyal a Karmelita kolostorban 2022. június 28-án. A miniszterelnök mellett Varga Judit igazságügyi (j), Csák János kulturális és innovációs (j5), valamint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j4), illetve  Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője (j7).   MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (j3) és Vuong Dinh Hue, a vietnami nemzetgyűlés elnöke (háttal, b3) tárgyal a Karmelita kolostorban A miniszterelnök mellett Varga Judit igazságügyi (j), Csák János kulturális és innovációs (j5), valamint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j4), illetve Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője (j7). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »