Orbán Viktor: a magyarok küldetése a Kárpát-medence védelme

Orbán Viktor: a magyarok küldetése a Kárpát-medence védelme

Ez fon bennünket rejtélyes módon össze egy közös sorsba, amit úgy hívunk: Magyarország

A magyarok küldetése a Kárpát-medence védelme, a Nyugat viszont már elvesztette küldetését – jelentette ki Orbán Viktor a Szamizdat 12. című, a miniszterelnöki honlapon hétfőn megjelent írásában.

Orbán Viktor felidézte, hogy Timothy Garton Ash, az Oxfordi Egyetem professzora bírálta Magyarországot és a kormányt; egy „másik Európáról” beszélt, amelyet veszélyesnek minősít az Európai Unió (EU) szempontjából.

– fogalmazott a magyar miniszterelnök, hozzátéve: Timothy Garton Ash kemény kritikája ihlette azt az előadását, amely megpróbálja a nyugati olvasóközönség számára is értelmezhető kategóriákban megragadni a mai európai viták szellemi esszenciáját, „ahogyan azt mi látjuk”.

Az előadásból idézve Orbán Viktor kiemeli: a megkérdőjelezhetetlen fejlődés és a fényes sikerek időszakában még a nyilvánvaló tévedések, melléfogások és súlyos fogyatékosságok ellenére is hosszan kitartott az a meggyőződés, hogy a Nyugat küldetésének mérlege alapvetően pozitív.

Valami azonban megváltozott a 21. század elejére, éppen amikor az angolszászok vezette Nyugat megnyerte a hidegháborút. Egyre inkább apokaliptikus hangulat jellemzi a nyugati társadalmak gondolkodását, súlyos kihívások érik a nyugati civilizációt. Amerikában a konzervatívokat kiiktató liberális hegemónia után a neomarxizmus veszi át a gondolkodásformáló intézmények irányítását. Európában „egy muszlim demográfiai, politikai és gazdasági dagályt, áradatot indítottak el”. A Nyugat a „Nagy Víz” egyik partján sem képes megfelelő politikai válaszokat adni ezekre a problémákra.

És ehhez jön még Ázsia és a nem nyugati társadalomszervezési formák látványos sikere.

– áll a dokumentumban.

Ma a nyílt társadalom a Nyugat egyetlen, ideológiailag konzisztensnek tekinthető szellemi irányzata, ez azonban megfosztotta a Nyugatot saját értékeibe és történelmi küldetésébe vetett hitétől, és a muszlim dagály, illetve Ázsia felemelkedésének idején meggátolja a Nyugatot, hogy saját küldetését állítsa szembe az üstökösként felemelkedő szellemi és politikai erőközpontokkal.

Hírdetés

– fogalmazott a miniszterelnök.

A tények azt mutatják, hogy a vetélytársak „elhúznak” a nyugati országok mellett.

A magyarok azonban eddig nem veszítették szem elől a saját küldetésüket – olvasható a dokumentumban.

A Brüsszel és Magyarország közti viták éppen ezen a különbségen nyugszanak. A művelt nyugati közvélemény számára egy politikai közösség, egy nemzet küldetéstudata mára elfogadhatatlan, gyanús, miközben a magyarok számára „ez a létezés elemi föltétele, és olyan természetes, mint a levegővétel”. A magyaroknak az államalapítás óta egyetlen célja van, hogy az itt élő népekkel közösen megszervezzék a Kárpát-medencét.

– áll a szövegben.

A miniszterelnök arra hívta fel a figyelmet: amikor a politika kereszténységről és kereszténydemokráciáról beszél,

Orbán Viktor szerint a történelem Közép-Európában a nyugatitól eltérő életfölfogást, nemzeti önérzetet és életeszményeket eredményezett.

– fogalmazott Orbán Viktor.

– áll Orbán Viktor Szamizdat 12. című szövegében, amely angol nyelven is olvasható a honlapon.

www.888.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »