Orbán Viktor: A járványok és a népvándorlások korát éljük

Orbán Viktor: A járványok és a népvándorlások korát éljük

Orbán Viktor magyar miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádió „Jó reggelt Magyarország!“ című műsorában elmondta: Migránshadak dörömbölnek Európa szinte minden ajtaján. A magyar számok azt mutatják, hogy az illegális határátlépések száma a tavalyi 10 ezerről idén már most 38 ezerre emelkedett. A miniszterelnök hozzátette, hogy a migrációs nyomás nő, így a járványhelyzet után újra a migráció kérdése kerül az európai politika középpontjába.

Habár a magyar álláspont ezügyben világos, a kormány még jobban be szeretne keményíteni: Nem csak az illegális migrációt kell elutasítani, hanem a járvány miatt eleve semmilyen migrációt nem kéne engedni legalább még két évig.

Hírdetés

A migráció Orbán Viktor szerint mindig arról szól, hogy az ember megszületik valahova és azon a helyen nem tud boldogulni, így úgy dönt, hogy onnan felkerekedik és más helyen próbál szerencsét. Aláhúzta: Abban kell segíteni, hogy mindenki ott boldoguljon, ahova született. Ha háború vagy éhínség végett el is kell menekülni valakinek a szülőhazából, segítségnyújtás csak átmeneti lehet:

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »