Orbán: Újra fogjuk gombolni az európai kabátot

Orbán: Újra fogjuk gombolni az európai kabátot

A budai Várból üzent Orbán Viktor Brüsszelnek. A tisztavató ünnepségen mintegy 210, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen végzett hallgató tett esküt.

A miniszterelnök beszédében hangsúlyozta: Magyarország ma a rendet képviseli az egyre inkább rendetlenné váló Európában. A kormányfő szerint az újkori népvándorlás Nyugat-Európában romló közbiztonságot, fenyegető erőszakot és általános elégedetlenséget szült. Orbán Viktor a britek unióból való kiválását a sakkjátszmához hasonlította. Az unióellenesek győzelmét pedig úgy értékelte: a britek ismét saját kezükbe vették sorsukat, és nem kérnek a brüsszeli politikából.

„Nem kérnek többé a kioktatásból, elegük lett a bizonytalanságból, bénultságból, tettek nélküli szóözönből, és abból, hogy lassan nem érezhették otthon magukat Európában. Az Európai Unió, világ, amelyben élünk most gyorsan meg fog változni. Sakkjátékosok tudják, ha leveszünk egy figurát, az egész játék megváltozik. És ha egy tisztet veszünk le, márpedig az Egyesült Királyság tiszt az európai politikában, akkor mindent újra kell gondolni. És újra is fogjuk gombolni az európai kabátot” – emelte ki beszédében a miniszterelnök.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »