Orbán: újabb kerítés épül a magyar-szerb határra

Masszívabb védelmi rendszer épül a magyar-szerb határra – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. A miniszterelnök hozzátette: az új létesítmény az előzőnél „masszívabb védelmi rendszer” lesz, mely több százezer embert is fel tud majd tartóztatni.

 

Meg kell erősíteni a magyar-szerb határzárat, ezért egy újabb kerítéssor létesül a határszakaszon a legmodernebb technikai eszközökkel – közölte Orbán Viktor miniszterelnök.

 

A kormányfő azt mondta, a már meglévő mellé egy „masszívabb védelmi rendszert” kell felépíteni, ezért az újabb kerítéssor egy „komoly létesítmény” lesz, amely több százezer embert is fel tud tartóztatni.

 

Ha több gyerek születik, többen fogunk dolgozni

 

A miniszterelnök beszélt a munkaerőhiányról is. Szerinte több gyermekre, erősebb családokra van szükség, mert

 

„ha majd több gyermek születik, akkor többen fogunk dolgozni Magyarországon” Ez a felfogás azonban ma Európában nem divat, Európában bevándorlással meg migránsokkal akarják megoldani a munkaerőhiányt, mert csak egy napig terjed a horizontjuk”

 

fogalmazott.

 

 „Nyolcszor vertük meg a világot”

 

Orbán Viktor beszélt a múlt héten véget ért riói olimpián elért magyar eredményekről is. A nyolc aranyérmet úgy kommentálta: „nyolcszor vertük meg a világot”, a magyar teljesítmény kiemelkedő.

 

Mint fogalmazott, megemeli a kalapját a játékokon szereplő magyar versenyzők előtt. Ma mindegy, hogy valaki milyen politikai irányzattal szimpatizál, egyaránt magyar sikerként tekint az olimpiai sikerekre, támogatandó ágazatnak tekinti a sportot, ami nagy eredmény. A sport nemzeti üggyé vált – mondta.

 

Budapest Dávid a sok Góliát között

 

A 2024-es budapesti olimpiai pályázatról a kormányfő úgy nyilatkozott: a rendezési esélyek mérsékeltek, mert a pályázók között van „három Góliát” – Párizs, Róma és Los Angeles – és „egy Dávid”, Budapest.

 

Jelezte ugyanakkor a magyar fővárosnak sok jó érve van, például az, hogy Magyarország az olimpiai sporttörténelem első tíz nemzetének egyetlen olyan tagja, amely még nem rendezett ötkarikás játékokat. Azt is a budapesti pályázat mellett hozta fel, hogy „vissza akarják adni az olimpiai rendezést az egész világnak”, hogy ez ne csak„megavárosok” lehetősége legyen.

 

 

Forrás: MTI/mandiner.hu

Nyitókép: portfolio.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »