Orbán szerint Volner adócsaló – a frakcióvezető pert indít

Polgári pert indít a Jobbik frakcióvezetője Orbán Viktor kormányfő ellen – ezt Volner János mondta a Népszavának arra a kérdésre: mit lép azután, hogy a miniszterelnök hétfőn a parlamentben adócsalónak nevezte.

A frakcióvezető arról érdeklődött azonnali kérdésében, hogy „Kicsoda Habony Árpád?”, a kormányfő pedig válaszában csak annyit mondott, nem tartja illetékesnek magát, de, ami ennél is fontosabb, hozzátette: a kérdező „adócsaló”. Volner erre annyit jegyzett meg, nem igaz, amit Orbán állít.

A lap kérdésére, hogy hozzájuthatott-e a kormány olyan adóhatósági dossziékhoz, amelyekhez hivatalosan nem kaphatna meg, Volner csak annyit mondott: ezt nem tartja kizártnak, bár vele kapcsolatban ilyen nem eshetett meg, mert soha, semmilyen adóhatósági eljárás nem folyt ellene, így azt gondolja, hogy állítását Orbán sem tudja semmivel alátámasztani. Arra pedig, hogy a kormányfő miért reagál általában is ingerülten az ellenzéki kérdésekre, Volner az mondta: Orbán Viktor kiégett, lelkileg vénember, akit csak a foci és a korrupcióban való részvétel érdekel, ezért személyeskedik, mocskolódik, gyalázkodik, ami méltatlan egy miniszterelnökhöz. A miniszterelnöknek mentelmi joga van, ami alól minden bizonnyal nem mentenék fel, ha büntetőpert indítanék ellene, ezért kezdeményezek polgári pert – tette hozzá a Népszavának Volner János.

Ritkaság, hogy a kormányfő leadócsalózzon egy képviselőt, mert az azonnali kérdéssel meri zaklatni. Még akkor is, ha 2013-ban öt cég gyanús ügyeit kapcsolta Volnerhez az ATV, amiről a politikus akkor azt mondta: "köztartozással soha nem értékesítettem vállalkozást, az adóhivatal sem keresett rajtam közpénzt".

A kormányfő személyeskedő hangnemét az utóbbi hónapokban megszokhatta a közvélemény. A miniszterelnök márciusban Vona Gábornak is nekiment, amikor a pártelnök azt kérdezte tőle, mitől gazdagodik a környezete, s hogy strómanja-e Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester. Orbán érdemben nem válaszolt, ám kifejtette, a Jobbiknak saját háza táján kellene söprögetnie, mert a nyolctagú elnökségben hét olyan ember is van, akinek családtagjaihoz pártpénzek kerültek. Hozzátette, "ha minden jobbikos botrányra vizsgálóbizottságot állítanánk fel, nem maradna szabad képviselő a parlamentben". Orbán szerint azzal, hogy Vona a strómanjának állította be Mészárost, bűncselekménnyel vádolta meg őt.

(Népszava nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »