Orbán szerint sincs közvetlen nyomás, mégis meghosszabbították a migrációs válsághelyzetet

Orbán szerint sincs közvetlen nyomás, mégis meghosszabbították a migrációs válsághelyzetet

Gyöngyösi Márton írásbeli kérdéssel fordult Orbán Viktorhoz a migrációs válsághelyzet témájában. A miniszterelnök a Kossuth Rádiónak február 22-én így nyilatkozott: „Egész Európa határrendszerét akarják védeni körülbelül tízezer emberrel, és csak Magyarországon a déli határ védelmére körülbelül nyolcezer embernek kell változó intenzitással fegyverben állnia, hogy azt a határszakaszt védeni tudja úgy, hogy közben még nincs is migrációs közvetlen nyomás, csak egy folyamatos fenyegetés.”

Ebben tehát Orbán elismerte, hogy nincs migrációs közvetlen nyomás. Ugyanezen a napon viszont a kormány rendeletet alkotott, melyben meghosszabbították a migrációs válsághelyzetet az ország területén.

Gyöngyösi következtetése szerint

Hírdetés

“Minden jel arra mutat, hogy Önök már nemcsak a brüsszeli testületek előtt, hanem egy napon belül a hazai közvélemény előtt belezavarodtak a migráció folyamatos sulykolásába. Nyilvánvaló ugyanis, hogy közvetlen migrációs nyomás hiányában – miként az Miniszterelnök Úr kinyilatkoztatta -, közvetlen veszély sincsen. Márpedig, ha nincs közvetlen veszély, akkor a rendeletalkotás, illetve annak értelmében a válsághelyzet fenntartása jogszabálysértő volt.”

A Jobbik frakcióvezetője egy másik ügyben is Orbán Viktorhoz fordult. A miniszterelnök az Európai Unió és a határvédelem ügyében a következő kijelentést tette: „Például hiába kérjük, hogy legalább a felét térítsék meg a határvédelmi költségeknek, a fülük botját sem mozdítják.” … … Többször is ígérték, de egyszer sem adtak egy fillért sem.” 

Gyöngyösi ennek kapcsán kéri Orbánt, konkrétan jelölje meg, hogy mikor-, és milyen hivatalos intézkedéseket tettek az EU által határvédelemre biztosított források lehívására.

(Fotó: Béli Balázs / alfahir.hu)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »